“Είμαστε όμηροι της ΕΠΟ, των δευτεραθλητών που θέλουν να ανέβουν και όλων”

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ παραχώρησε ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος μίλησε σχετικά με όσα συμβαίνουν για την πλήρωση της κενής θέσης στο πρωτάθλημα λόγω της αποχώρησης του Αγροτικού Αστέρα.

Τι γίνεται με τη 18η θέση;

«Δεν ξέρω, έχουν πάει οι ομάδες στο Διαιτητικό. Η ΕΠΟ έβγαλε απόφαση ότι οι ομάδες θα μείνουν 17 και δεν καλύπτεται από κανέναν το κενό, ούτε μένει η Ελευσίνα. Η απόφαση αυτή είναι, θα μείνει ως έχει. Έχουν προσφύγει οι ομάδες στο Διαιτητικό, την Τρίτη συζητείται. Τι να σας πω εγώ; Ό,τι αποφασίσει η ΕΠΟ».

Εσείς ως Football League πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις με τον ορισμό του μπαράζ και μετά τη ματαίωσή του;

«Εμείς τι να βλέπουμε; Εμείς είμαστε όμηροι της ΕΠΟ, των δευτεραθλητών που θέλουν να ανέβουν και όλων. Δεν μπορούμε να κλείσουμε, ούτε χορηγίες, ούτε τίποτα. Το καταλαβαίνετε έτσι; Δεν ξέρουμε αν θα είμαστε 17, 18, αν θα γίνει μπαράζ, ποιος θα έρθει, τι θα γίνει… Τι μπορούμε να πούμε εμείς;».

Πριν γίνεται πρόεδρος στη Football League φανταζόσασταν ότι μπορεί να συνέβαιναν τέτοια πράγματα;

«Έχουμε δει και χειρότερα. Θεωρώ, όμως να ξέρετε ότι η απόφαση που έβγαλε ο κύριος Γραμμένος είναι πιο σωστή από την προηγούμενη. Για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί. Ο ΚΑΠ το γράφει ξεκάθαρα. Δεν μπορεί να γίνει μπαράζ μετά τις 5 Ιουλίου. Δεν μπορεί».

Αυτοί που έβγαλαν την απόφαση να γίνει μπαράζ, για ποιον παρανόμησαν;

«Τι να σας πω, δεν το ξέρω. Αυτό το εξέτασαν τακτικοί δικαστές που είναι αρεοπαγίτες και πήραν την απόφαση που πήραν. Δεν μπορώ να κρίνω τις αποφάσεις των τακτικών δικαστών. Δεν μπορώ να γνωρίζω το σκεπτικό της διοικούσας επιτροπής. Εμείς δεν έχουμε τίποτα, ούτε με τη Δράμα, ούτε με τον Καραϊσκάκη, ούτε με κανέναν. Μακάρι όλες οι υγιείς ομάδες να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, να προσφέρουν και να έρθουν, όχι στη Β’ Εθνική, αλλά και στη Super League».

Την απόφαση, όμως που έβγαλε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή την πέταξε στα σκουπίδια η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση. Μήπως υπάρχουν συμφέροντα;

«Σ’ αυτή τη διαδικασία μερίδιο ευθύνης μεγάλο έχει και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, που γνωμοδότησε ότι μπορεί να γίνει το μπαράζ. Δεν υπάρχει νομική υπηρεσία της ΕΠΟ; Ποιος είναι ο υπεύθυνος; Να μας πουν τι εισήγηση έκαναν. Στο συμβούλιο που κάναμε στην ΕΠΟ τους έθεσα προ των ευθυνών τους. Τους είπα: «Φωνάξτε τη νομική υπηρεσία να μας εξηγήσει. Αυτή είναι υπόλογη». Είχαν άλλα θέματα και μου είπαν να το συζητήσουμε στο επόμενο συμβούλιο. Εγώ θεωρώ ότι η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Η Football League και ο κύριος Λεουτσάκος δεν έχουν κανέναν λόγο, ούτε αποφασίζει. Περιμένει. Μη νομίζουν οι φίλαθλοι της Δράμας ή του Καραϊσκάκη και της Χαλκίδας ότι ο κύριος Λεουτσάκος δεν θέλει να έρθουν. Μακάρι να έρθουν και 100 ομάδες που θα είναι υγιείς. Το θέμα είναι πώς θα έρθουν νομότυπα. Έβαλαν πόλεις στη διαδικασία να χαλάσουν χρήματα, να κάνουν προετοιμασία… Αυτό είναι εγκληματικό όπως και να είναι».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή