Εβαλαν ΕΦΚΑ στους άνεργους κι άστεγους πωλητές της «Σχεδίας»!

Print Friendly, PDF & Email

Αν αναρωτιόσουν γιατί πλέον δεν συναντάς πωλητές του περιοδικού των αστέγων, της Σχεδίας, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, η χρήστης του Facebook και τακτική αγοράστρια του περιοδικού Άννα Παπασταύρου μέσω της ανάρτησής της θα σου λύσει τις απορίες.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση έβαλε χέρι εδώ! Επέβαλε υποχρεωτική καταβολή ΕΦΚΑ στους πωλητές της Σχεδίας, με αποτέλεσμα αυτοί, προκειμένου να γλιτώσουν το «χαράτσι», να σταματήσουν να πωλούν το περιοδικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή: «Από τον επόμενο μήνα, η ΣΧΕΔΙΑ θα πωλείται προς 4 ευρώ αντί 3 ευρώ, που ήταν ως τώρα, ώστε να μπορούν οι πωλητές να ασφαλίζονται. Βέβαια, δεν ήταν σίγουρα αυτός ο καημός του κράτους, να ασφαλίζει τους ανθρώπους αυτούς. Ο στόχος ήταν να τους τρώει τα ελάχιστα που βγάζουν. Για φανταστείτε: από κάθε τεύχος της ΣΧΕΔΙΑΣ έβγαζαν 1,5 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα θα βγάζουν 2,70 ευρώ. Με μία διαφορά όμως: αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι θα υποχρεώνονται σε καταβολή της ελάχιστης εισφοράς στον ΕΦΚΑ (167,95 ευρώ) το μήνα –το ξέρουμε εμείς οι ταλαιπωρημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες– πράγμα που σημαίνει ότι αν π.χ. πουλήσουν 50 τεύχη σ’ ένα μήνα (και πολλά λέω), θα βγάλουν 2,70Χ50= 135 ευρώ. Αυτά, υπό το προηγούμενο καθεστώς πήγαιναν στην τσέπη τους. Τώρα, με το νέο, …ευνοϊκό ασφαλιστικό καθεστώς δε θα φτάνουν ούτε για τον ΕΦΚΑ. Και φυσικά, οι ηλικιωμένοι πάμπτωχοι συνάνθρωποί μας, που είχαν ένα ελάχιστο πρόσθετο εισόδημα από την πώληση του περιοδικού, αναγκάζονται να πάνε στα σπίτια τους».

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή