ΣΔΠ Λάρισας: «Εγκλωβισμένη στις φιλοσοφίες της ΕΠΟ και των ΕΠΣ η διαιτησία»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στον Θανάση Τζήλο καταδικάζοντας την επίθεση που δέχθηκε «από κουκουλοφόρα και κακοποιά άτομα». Παράλληλα ασκεί κριτική στην ΕΠΟ και τις ΕΠΣ υποστηρίζοντας πως με τις πρακτικές τους ευτελίζουν το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Λάρισας, εκφράζοντας τα αγανακτισμένα συναισθήματα όλων των Λαρισαίων Διαιτητών, εν ενεργεία και μη, καταδικάζει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, το γεγονός της άνανδρης, όσο και απάνθρωπης επίθεσης που δέχθηκε σήμερα το πρωί, έξω από το σπίτι του, από κουκουλοφόρα και κακοποιά άτομα, ο κορυφαίος Λαρισαίος διαιτητής Θανάσης Τζήλος, που επάξια φέρει στο στήθος του το πανάκριβο σήμα της FIFA!

Ασφαλώς δεν χρειάζονται έρευνες και συλλογισμοί για να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί και «εντολείς» της αποτρόπαιης αυτής πράξης. Όλοι σε τούτη τη Χώρα, από τον κάθε κορυφαίο πολιτικό παράγοντα, μέχρι και τον απλό Έλληνα φίλαθλο, γνωρίζουν ή αντιλαμβάνονται τις γενεσιουργές πηγές τις απρόκλητης βίας ενάντια πάντοτε σε διαιτητικούς λειτουργούς.

Η επίθεση κατά του Θανάση Τζήλου, ο τραυματισμός του και η διασάλευση της οικογενειακής του γαλήνης, παραμονές της μεγάλης Χριστιανικής γιορτής, ασφαλώς και δεν θα πρέπει να έχει την αντιμετώπιση που είχαν παρόμοια γεγονότα του παρελθόντος, δηλαδή, ανακοινώσεις αγανάκτησης και προφορικής καταδίκης του συμβάντος, από όλους τους αθλητικούς – ποδοσφαιρικούς φορείς, ούτε μια αναβολή αγώνων Σαββατοκύριακου είναι ικανά να εφησυχάσουν τις διαταραγμένες πλέον διαιτητικές συνειδήσεις.

Εδώ και τώρα πρέπει να ληφθούν δραστήρια μέτρα και ριζοσπαστικές αποφάσεις από την Πολιτεία. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με τη Διαιτησία ποδοσφαίρου εγκλωβισμένη μέσα στα κτίρια και τις φιλοσοφίες της ΕΠΟ και των ΕΠΣ, το προϊόν που παράγουν καθημερινά θα γνωρίζει τον ευτελισμό και την απαξίωση.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Λάρισας δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα και ενισχυτικά σε ότι χρειαστεί στο κορυφαίο στέλεχός της ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΗΛΟ, και πάντοτε με αποτροπιασμό θα αποδοκιμάζει και θα καταγγέλλει παρόμοια περιστατικά σε βάρος οποιουδήποτε διαιτητή, που αποτελούν μελανή κηλίδα του Ελληνικού Αθλητισμού».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή