Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΠΣ Μακεδονίας από 60 σωματεία, μόνο μία αρνητική ψήφος

Print Friendly, PDF & Email

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Μακεδονίας, όπου επί 61 σωματείων που ήταν παρόντα σε αυτή, 60 ενέκριναν τον προϋπολογισμό του 2020 και ένα σωματείο (ΑΕ Μαρτίου) ψήφισε αρνητικά.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης οι εκπρόσωποι των σωματείων κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την καλύτερη οικονομική δυνατότητα της ένωσης και διεκδίκησης από τους θεσμοθετημένους φορείς της πολιτείας περαιτέρω ενίσχυση του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα των σωματείων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης παρουσίασε της προτάσεις τις ένωσης και σε ποιους τομείς θα διεκδικήσει την ενίσχυση του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, καθώς αυτό δε θέλει έχθρες, εκδικητικές συμπεριφορές, αντιπαλότητες και κουτσομπολιά αλλά συνεργασία, ομοψυχία και κυρίως ανιδιοτέλεια και εθελοντική προσφορά.

Στις συναντήσεις που έχει αρχής γενομένης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού θα ζητήσει βοήθεια για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, να δοθούν πρώην στρατόπεδα στην τοπική αυτοδιοίκηση για αν γίνουν νέοι αθλητικοί χώροι, να επιχορηγηθεί ένα πρόγραμμα βελτίωσης των χώρων και τάπητα του αθλητικού κέντρου της ένωσης στη Μίκρα, να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή ενός νέου αθλητικού κέντρου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, να δοθεί ένα ποσό για την περίθαλψη των ποδοσφαιριστών που τραυματίζονται και ένα ποσοστό από τα κέρδη του στοιχήματος αλλά χωρίς να εντάσσονται οι ερασιτεχνικοί αγώνες σε αυτό. Είπε ακόμα ότι θα διεκδικήσουμε όλοι να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε και θέλουμε να βοηθήσουμε το σωματεία σε πρώτη φάση αυτά των απομακρυσμένων περιοχών και να υπάρχει ισονομία στο πρωτάθλημα.

Από τη πλευρά των σωματείων ο πρόεδρος του Αστέρα Αμπελοκήπων Χρήστος Περκουλίδης υποστήριξε με έμφαση ότι πρέπει να διεκδικήσουμε από την πολιτεία την ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου προκειμένου τα σωματεία να απαλλαγούν από τα οικονομικά βάρη που έχουν και αν χρειαστεί να γίνουν κινητοποιήσεις για αυτό το θέμα. Επίσης ο κ.Περκουλίδης διαφοροποιήθηκε στην έκθεση πρακτικών της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης.

Επίσης για το θέμα της οργάνωσης των πρωταθλημάτων αναφέρθηκαν ο εκπρόσωπος του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου Στέλιος Μπάτος και ο εκπρόσωπος του Ατρόμητου Πλαγιαρίου Παναγιώτης Βαϊράμης.

Στη Γενική Συνέλευση προήδρευσε ο Γιώργος Χαριτωνίδης που εκλέχτηκε ομόφωνα από το σώμα, ενώ πρακτικογράφοι εκλέχθηκαν οι Πέτρος Καραγεωργίου και Αχιλλέας Μεταλλούλης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή