«Εικονική πραγματικότητα ότι είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε»

Print Friendly, PDF & Email

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νταμπίζας φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ, για να σχολιάσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο μεταξύ άλλων μίλησε και για το «τριφύλλι», τονίζοντας πως αυτήν την στιγμή είναι ουτοπικό να λέγεται ότι η ομάδα οφείλει να κάνει πρωταθλητισμό λόγω της «βαριάς» ιστορίας της.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

“Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Έχει μία βάση το τι πρεσβεύει ένας σύλλογος και το dna του ιστορικά, αλλά η σημερινή πραγματικότητα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Η μακροχρόνια αποχή από τους στόχους πάντα συνάδει με την ιστορία ενός συλλόγου. Αυτό είναι το ένα κομμάτι, αλλά για να φτάσεις σ’ αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να περάσεις κάποια στάδια. Από τη στιγμή που υπάρχει μια διαδικασία να περάσεις, οφείλεις να την περάσεις. Αν μιλάμε υποθετικά ή αόριστα για την ιστορία του κλαμπ κι ότι είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε, τότε δεν είμαστε ρεαλιστές. Δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε μια εικονική πραγματικότητα.

Αν θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία ο σύλλογος να επανέλθει στην κανονικότητα, θα πρέπει το ποδοσφαιρικό τμήμα, η διοίκηση και οι φίλαθλοι να είναι ταυτισμένοι σε έναν κοινό σκοπό. Αν αυτό δεν υπάρχει, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για καμία αρμονία και ισορροπία προς τη φυσιολογική διαδικασία. Τα 6, τα 7 ή τα 10 χρόνια μπορεί να είναι πολλά, μπορεί να είναι λίγα. Ή μπορεί να γίνουν και ακόμα περισσότερα στο μέλλον, εάν δεν υπάρχουν οι σωστές διαδικασίες. Οπότε πρέπει να υπάρξει μια αποδοχή της πραγματικότητας. Από εκεί και πέρα, να βάλεις ένα ξεκάθαρο πλάνο για το πώς μπορείς να πετύχεις και να υπηρετήσεις κάποιον στόχο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή