Εισαγγελική παρέμβαση για τη ρατσιστική επίθεση στον Αντετοκούνμπο

Print Friendly, PDF & Email

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την ρατσιστική επίθεση σε βάρος του  Θ. Αντετοκούμπο από τον Τάκη Τσουκαλά.

Η Ανώτατη Εισαγγελική λειτουργός διέταξε τη διενέργεια προκατατκτικής εξέτασης από  Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την ρατσιστική φραστική επίθεσης που είχε δεχτεί ο Θανάσης Αντετοκούμπο από τον Τάκη Τσουκαλά μετά το ντέρμπι της Euroleague την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, είχε παρέμβει η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, αποστέλλοντας σχετική αναφορά τόσο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και στο ΕΣΡ

Το θέμα πάντως προκάλεσε την αντίδραση και από τους συναδέλφους του Θ. Αντετοκούνμπο καθώς σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράστηκε  η δυσαρέσκεια των Ελλήνων μπασκετμπολιστών για τα φαινόμενα του ρατσισμού που επανήλθαν στο χώρο του μπάσκετ ενάντια «σε αυτή την αρρώστια που «ταλαιπωρεί» μια μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας».

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή