“Εκβιάστηκαν και ανακάλεσαν τις αναφορές για τον πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ”!

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την δημοσιοποίηση από το SoccerPlus της δήλωσης – ανάκλησης τμήματος του δικογράφου που κατέθεσε ο Κεραυνός Κ. στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και αφορούσε όσα καταλογίζονταν στον πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ, Δ. Γιαρένη, εκδόθηκε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ATHLOS Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

“Μετά την πρωτοφανή στα δικηγορικα χρονικά ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ κατά της απόφασης της Πειθαρχικης Επιτροπής της ΕΠΣΑΝΑ για τον αγώνα με τον ΑΟ ΜΑΡΚΟ που σημειωτέον μόλις την προηγούμενη Τετάρτη συζητήθηκε ενώπιον των εμβροντητων Τακτικών Δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τα όσα απίστευτα συνέβησαν και διακωμωδησαν τους ποδοσφαιρικους θεσμούς και κανονισμούς, ως πληρεξούσιος και παραστας δικηγόρος ο πρώτος εξ ημών και συμπληρεξουσιος και τελικά μη παραστας λόγω παράλληλης επαγγελματικής υποχρέωσης ο δεύτερος εξ ημών, προς αποκατάσταση της διαστρεβλωσθεισης πραγματικότητας θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής :

1.Την ίδια ημέρα του αγώνα επικοινώνησε μαζί μου ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικης και αντιπρόεδρος κ. Γιάννης ΑΔΑΜΗΣ και μου είπε οτι ενεργώντας για λογαριασμό του προέδρου του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ και Δημάρχου Λαυρεωτικης κ.Δημητρίου ΛΟΥΚΑ σκοπεύει να υποβάλλει ένσταση αντικανονικης συμμετοχής κατά του ΑΟ ΜΑΡΚΟ.
Λόγω της πίεσης της ασφυκτικής προθεσμίας μου ζήτησε να του στείλω στο προσωπικό του email ένα σχέδιο για να το διαμορφώσει. Πράγματι μετά από λίγο του έστειλα το σχέδιο, το οποίο αφού συμπλήρωσε, το έδωσε προς έγκριση και υπογραφή στον πρόεδρο και δήμαρχο και στη συνέχεια με την συνυπογραφη του Γενικού Γραμματέα κ. Δημητρίου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, το κατέθεσε στην ΕΠΣΑΝΑ.

2.Μετά την απόρριψη της ένστασης ο κ.ΑΔΑΜΗΣ επικοινώνησε εκ νέου μαζί μου, αγανακτισμενος κατά της ΕΠΣΑΝΑ, και μου ανέθεσε την εντολή εκπροσώπησης του σωματείου στην συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να συνταξω, να υποβάλλω και να υποστηρίξω την έφεση του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αφού προηγουμένως συμφωνήσαμε τους οικονομικούς όρους που προέβλεπαν την συμβολική αμοιβή των 350 ευρώ για το γραμμάτιο του ΔΣΑ και ένα σεβαστό bonus σε περίπτωση νίκης.
Μάλιστα για να αποφύγουμε περαιτέρω επιβάρυνση του σωματείου με γραμμάτια κατάθεσης έφεσης και υπομνήματος, ο κ. ΑΔΑΜΗΣ μου είπε οτι ο πρόεδρος ήθελε να του στείλω πάλι μέσω email το Δικόγραφο της έφεσης για να το υπογράψει, αφού προηγουμένως το ελέγξει.

3.Πράγματι η έφεση όχι μόνο σφραγίστηκε και υπογράφτηκε, όπως ακριβώς και η ένσταση από τον πρόεδρο και τον γραμματέα αλλά και μου εστάλη στο email μου ακριβώς, όπως την είχα συντάξει, χωρίς δηλαδή καμία διόρθωση ή προσθήκη.

Μάλιστα κατά τις συχνές τηλεφωνικές επαφές μου με τους ανθρώπους της ομάδας, όλοι στρέφονταν κατά της ΕΠΣΑΝΑ και του προέδρου της παροτρύνοντας με για να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την δικαίωση,χωρίς ποτέ κάποιος να μου διαμαρτυρηθεί για το ύφος και το περιεχόμενο του δικογράφου.

4.Πρέπει να σημειωθεί οτι για να με ενισχύσουν στην δικαστική μάχη μετά από λίγες μέρες με ενημέρωσαν οτι θέλουν να προσλάβουν έναν ακόμα δικηγόρο, προσωπική επιλογή του προέδρου. Κι αφού δεν εξέφρασα καμία αντίρρηση, μου ανακοίνωσαν οτι θα συνεργαζόμουν με τον δεύτερο εξ ημών κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ, φίλο δικηγόρο Θεσσαλονίκης και επίλεκτο μέλος του ΙΔΕΑΔ που τύχαινε να γνωρίζεται και να έχει συνεργαστεί με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικης.
Ο δεύτερος εξ ημών μίλησα αρκετές φορές με τον προεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΚΕΡΑΥΝΟΥ για την πληρέστερη υποστήριξη της έφεσης σε απόλυτη συνεργασία με τον συνάδελφο, χωρίς να μου εκφραστεί οποιαδήποτε επιφύλαξη.

Αντιθέτως μου δόθηκε εντολή ως συμπληρεξούσιου Δικηγόρου, να συντάξω και να υποβάλλω υπομνημα, σε πλήρη συνεννόηση με τον συνάδελφο.
Πράγματι με την έγκριση του εντολεα μου συνέταξα το υπόμνημά μας που όχι μόνο στηριζόταν στην έφεση αλλά κι επαναλάμβανε καίρια σημεία κι επιχειρήματα,πλην όμως λόγω παράλληλης επαγγελματικής υποχρέωσης στην Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσα να συμπαρασταθω κατά την συζήτηση της έφεσης.

5.Επίσης κατά την συζήτηση της έφεσης ο παρισταμενος και συχνά παρεμβας στην διαδικασία αντιπρόεδρος κ. ΑΔΑΜΗΣ δεν εξέφρασε κάποια επιφύλαξη του σωματείου για τον τρόπο υπεράσπισης της ομάδας ή για το περιεχόμενο της έφεσης, παρότι έξω από την αίθουσα ενημέρωσε τον κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ για απειλές του κ. ΓΙΑΡΕΝΗ κατά του κ. ΛΟΥΚΑ περί καταγγελιών εναντίον του κλπ.
Μετά όμως την Συζήτηση οκ. ΑΔΑΜΗΣ κατόπιν εντολών του κ. ΛΟΥΚΑ, πανικοβλητος άρχισε να βομβαρδίζει το τηλέφωνο του πρώτου από μας δικηγορου του και να του ζητάει επειγόντως να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο, γιατί ο κ. ΓΙΑΡΕΝΗΣ υλοποιώντας τις απειλές του τον εκβίαζε μέσω καταγγελιών στους αθλητικούς και ποδοσφαιρικους εισαγγελείς που θα του δημιουργούσαν νομικά προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων του ως Δημάρχου.

Παρότι όμως με γραπτά μηνύματα μου τους καθησύχασα, εμβρόντητος την Κυριακή 29 του μηνός διάβασα στο soccerplus.gr την Δήλωση Ανάκλησης μέρους του δικογράφου που υπέβαλε ο σαφώς υποκύψας σε εκβιαστικές πιέσεις κ. ΛΟΥΚΑΣ.

ΩΣ δικηγόρος στον πιο βρώμικο χώρο της δικηγοριας στην Ελλάδα, την ποδοσφαιρικη δικαιοσύνη, νόμιζα ειλικρινά οτι τα είχα δει όλα, ειδικά μετά από όσα βίωσα φέτος από τα… πουληματα που” έφαγα” από τους παράγοντες του ΗΡΑΚΛΗ, της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ και του ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗ.

Φευ όμως, γιατί τα ηθικά και νομικά ανοσιουργήματα που διέπραξαν οι διοικούντες και ατυχώς τοπικοί δημοτικοί παράγοντες της Κερατέας, δεν έχουν προηγούμενο.

Δεν φτάνει που επιδεικνύοντας απύθμενη θρασυδειλία υποκύπτοντας στους εκβιασμούς κι αδιαφορώντας για την τύχη της υπόθεσης και της ομάδας τους, σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα και μηνύματα, διαψεύδουν αυτά που οι ίδιοι δημοσίως προς τέρψιν των ψηφοφόρων τους διατυμπάνιζαν και στα πλαίσια της εντολής τους μετέφερα στο δικόγραφο της έφεσης, δεν δίστασαν να διασύρουν δημοσίως τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους ανακαλώντας επιλεκτικά τα γραφόμενα του που ανερυθρίαστα συνομολογούν οτι τα προσυπέγραψαν, αν και δεν τα διάβασαν με την δέουσα προσοχή αλλά και να με συκοφαντήσουν ως ενεργούμενο άλλων εντολέων μου φωτογραφίζοντας εξίσου δυσφημηστικά και τους ούτως ή άλλως μη έχοντες σχέση με αυτή την υπόθεση συνεντολείς μου κ. ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟ και ΣΠΑΝΕΑ που ως γνωστόν με τις καταγγελίες τους έχουν πετύχει την πρωτοδικη καταδίκη του κ. ΓΙΑΡΕΝΗ από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Κύριοι… Άρχοντες της Κερατέας, δεν μπορώ να γνωρίζω, από ποια… Κέρατα σας κρατάει και σας εκβιάζει ο κ. ΓΙΑΡΕΝΗΣ για τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν τρέφω αισθήματα εκδικητικότητας γιατί απλούστατα με παράγοντες, όπως αυτός ή εσείς, πέραν της επαγγελματικής εμπλοκής σε δικαστικές υποθέσεις, δεν αναπτύσσω οποιαδήποτε κοινωνική σχέση που να δημιουργεί φιλίες ή εχθρότητες, ούτε φυσικά μετέχω σε παραγοντικές συμπαιγνίες, συμμαχίες ή… αλλαξομπιφτεκιές.

Κι επειδή πολλοί από σας τους πολιτικαντοπαράγοντες αρέσκεστε στον ρόλο του… κερατά και δαρμένου, η συνέχεια επί της οθόνης της τηλεοπτικής δίκης αλλά κι εντός των αιθουσών και της αθλητικης και της τακτικής δικαιοσύνης.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή