Εκκίνηση για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

Εκκίνηση για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Συμμετοχή από 60.000 δρομείς στη διήμερη γιορτή του αθλητισμού 9 & 10 Νοεμβρίου

Μια διήμερη γιορτή με συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο θα είναι ο 37ος  Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ. Στην εφετινή διοργάνωση, η οποία για πρώτη φορά θα διαρκέσει δύο ημέρες, 9 και 10 Νοεμβρίου 2019, θα πάρουν μέρος περίπου 60.000 δρομείς.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου, ενώ τα 5 χιλιόμετρα και η κλασική διαδρομή, το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου. Στην εκκίνηση στο Μαραθώνα αναμένεται να βρεθούν 20.000 αθλητές.

Ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, ο ΣΕΓΑΣ πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου συνέντευξη τύπου, στη διάρκεια της οποίας ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Η διοργάνωση του Μαραθώνιου αποτελεί πρότυπο για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός και για το πώς ο αθλητισμός αποτελεί μια ισχυρή βιομηχανία που έχει εξαιρετική δυναμική για την οικονομία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Και αυτό σε ένα πλαίσιο μακριά από τη λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον αθλητικό τουρισμό ως προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και συντήρηση των αθλητικών υποδομών είναι αναγκαία. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μεγιστοποιήσει τα έσοδα από τις επενδύσεις στα αθλητικά γεγονότα και να ενισχύσει την ανάπτυξη. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε: «Ο εφετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι διαφορετικός για πολλούς και σημαντικούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί η αγωνιστική δράση θα εξελιχθεί σε δύο ημέρες. Το Σάββατο το απόγευμα θα διεξαχθούν τα 10 χιλιόμετρα. Η απόφαση αυτή έγινε για να υποδεχθούμε ακόμη περισσότερους δρομείς, τόσο στην Κλασική διαδρομή, όπου προσθέσαμε ένα κύμα ακόμα, περίπου δύο χιλιάδων δρομέων, όσο και των 5 και 10 χιλιομέτρων. Ο αριθμός των δρομέων θα φθάσει τις 60.000. Διαφορετικό θα είναι και το μετάλλιο».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ανέφερε: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εμπλέκεται με το Μαραθώνιο αφού παραχωρεί το Παναθηναϊκό Στάδιο για τον τερματισμό του αγώνα. Πλέον αποτελεί ένα μεγάλο δρώμενο με πάνω από 60.000 δρομείς».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί μια μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού και, όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στη διοργάνωσή του και οικονομικά με το ποσό των 400.000 ευρώ».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Marketing Επικοινωνίας του ΟΠΑΠ,  Γιάννης Ρόκας, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε την άρρηκτη σχέση αθλητισμού – κοινωνίας, συνδέοντας και εφέτος τον Μαραθώνιο, με το σημαντικό έργο του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς», που έχει αγκαλιάσει το κοινό. Ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ανακαινίσει το 64% των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού». Έχουμε παραδώσει 24 έργα ανακαίνισης, συμπεριλαμβανομένων 18 νοσηλευτικών μονάδων, που βοηθούν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα. Και εφέτος, λοιπόν, σας προσκαλούμε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς» στο smartphone ή το tablet σας, για να στηρίξετε το μεγάλο αυτό έργο».

Ο ΟΠΑΠ είναι Μεγάλος Χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας για ένατη συνεχή χρονιά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή