Εκτός νομοσχεδίου έμεινε η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων

Print Friendly, PDF & Email

Το αθλητικό νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, που τέθηκε σε διαβούλευση δεν περιλαμβάνει βασικές διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας όπως έγραψε το Soccerplus από την Τετάρτη (5/12). Αλλά επίσης δεν περιλαμβάνει και διατάξεις που να κατοχυρώνουν την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών που έγινε κατόπιν συμφωνίας του Υφυπουργού με την ΕΠΟ και τη Super League.
Για να ισχύσει η αναδιάρθρωση που ψηφίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας θα πρέπει ο Υφυπουργός να νομοθετήσει για τη δημιουργία της Super League 2 και από εκεί και πέρα να αποφασιστεί εάν αυτή η νέα κατηγορία θα λειτουργεί εντός οργανισμού της Super League ή θα έχει αυτόνομη διοικητική οργάνωση ως λίγκα. Μέχρι στιγμής επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο.

Επίσης πρέπει να ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η νομική μορφή της Football League που αυτή τη στιγμή είναι το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα αλλά με βάση την αναδιάρθρωση θα γίνει το τρίτο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα και η νομική του μορφή δεν θα είναι επαγγελματική αλλά ημιεπαγγελματική.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή