“Εκτός παιχνιδιού Κουμπαράκης-Ευθυμιάδης, φάουλ και οφσάιντ στο πρώτο γκολ”

Print Friendly, PDF & Email

Μια πολύ κακή και μια καλή διαιτησία, είχαμε στις πρώτες αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σύμφωνα με τους κριτές του Master Ref, Ηρακλή Τσίκινη και Κώστα Ακρίδα.

Πολλά λάθη έκανε ο Κουμπαράκης στην Τούμπα, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με τον κ. Τσίκινη. Εξίσου κακή ήταν και η απόδοση του β’ βοηθού, Ευθυμιάδη, με τον έμπειρο κριτή να θεωρεί πως αμφότεροι, θα έπρεπε να παραπεμφθούν

Αντίθετα, στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Λαμία, ο Παπαδόπουλος, “είχε μια καλή διαιτησία”, όπως τόνισε ο κ. Ακρίδας.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0, Διαιτητής: Κουμπαράκης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης.

“Είχαμε μια διαιτησία με πολλά λάθη. Δεν πήγε καλά ο Κουμπαράκης. Καταρχάς ήταν μακριά από τις φάσεις. Έτρεχε αλλοπρόσαλλα στο γήπεδο. Φάνηκε να μην ήταν έτοιμος γι’ αυτό το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι δεν είχε την δύσκολη φάση.

Ωστόσο, έγιναν κάποιες φάσεις που θέλουν συζήτηση. Αρχικά, δεν πήγε καλά στον πειθαρχικό τομέα. Θα μπορούσε να δείξει 1-2 κίτρινες κάρτες εκατέρωθεν, τις οποίες δεν έδειξε.

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν οφσάιντ και την ευθύνη φέρει ο β’ βοηθός Ευθυμιάδης. Έστω και οριακά, ο Μάτος δεν καλύπτεται.

Επίσης, θα μπορούσε να είχε σφυριχθεί επιθετικό φάουλ του Βαρέλα στον Αθανασιάδη.

Ο ίδιος βοηθός ήταν απαράδεκτος γιατί σε μια φάση που έκανε επίθεση ο ΠΑΟΚ, ενώ δεν έχει βγει η μπάλα, έχει υποδείξει άουτ.

Γενικότερα και αυτός ήταν εκτός παιχνιδιού και θα έπρεπε να παραπεμφθεί.

Ο διαιτητής δεν έπαιξε καθόλου καλά το πλεονέκτημα. Αυτό φάνηκε καθαρά στο 66′ όταν ο Ιγκλέσιας έφευγε μόνος του με έναν παίκτη του ΠΑΟΚ και ο Κουμπαράκης σταμάτησε το παιχνίδι για να δώσει κίτρινη στον Ίνγκασον, κόβοντας την αντεπίθεση του Αστέρα.

Τέλος, σε 2-3 σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Αστέρα, όχι μόνο δεν έδειξε κίτρινη κάρτα, αλλά ούτε καν φάουλ, εκνευρίζοντας και την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Η μοναδική σωστή απόφαση ήταν η δεύτερη κίτρινη στον Ιγκλέσιας στο 94′.

Δεν μου άρεσε η διαιτησία του. Θέλει πολλή δουλειά και βελτίωση στον τρόπο τρεξίματος. έδειχνε να είναι πολύ κουρασμένος και μακριά από τις φάσεις. Δεν είχε ταχύτητα”.

Βαθμολογία: 7,50

Αγώνας: ΑΕΚ-Λαμία 2-0, Διαιτητής: Παπαδόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας.

Καλή η διαιτησία του Παπαδόπουλου, ο οποίος πήρε σωστές αποφάσεις στις δύσκολες φάσεις.

Στο 27′ σωστή κίτρινη στον Κρίστισιτς για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Βάντερσον.

Στο 40′ σωστή κίτρινη στον Οικονόμου για τον ίδιο λόγο, αυτή τη φορά στον Τόμας.

Στο 68′ στη φάση που ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ, το μαρκάρισμα του Μπεχαράνο στον Μάνταλο είναι οριακά έξω από την περιοχή και σωστά ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον παίκτη της Λαμίας.

Βαθμολογία: 8,20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή