Ελαφόνησος: Οικολογική και οικονομική καταστροφή από τη φωτιά

Print Friendly, PDF & Email

Μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς το πρωί της Κυριακής, εκκενώθηκαν ξανά σπίτια και καταλύματα στον οικισμό Παναγιά και την περιοχή του Σίμου, όπως και το κάμπινγκ της Ελαφονήσου. Ευτυχώς, από τη διαδικασία δεν καταγράφηκε εγκλωβισμός ή τραυματισμός, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Ομως, πολλοί τουρίστες είναι ήδη στο λιμάνι και περιμένουν να φύγουν από το νησί. Εξάλλου, πολλοί είχαν σπεύσει να αποχωρήσουν από την Ελαφόνησο και χθες. Πέρα από τον φόβο για τη φωτιά, η κατάσταση στην Ελαφόνησο είναι αποπνικτική εξαιτίας του πυκνού καπνού. «Η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζανετέα μιλώντας στο ΑΠΕ.

Το Σάββατο η φωτιά είχε οριοθετηθεί, αλλά συνέχιζε να καίει σε σημείο με σωρούς απορριμμάτων. Ομως, την Κυριακή, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και πέρα από τον κίνδυνο, έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση στο νησί εξαιτίας του πυκνού καπνού.

Τα σημεία που προβληματίζουν την πυροσβεστική για τη φωτιά

Από το αρχηγείο της πυροσβεστικής επισημαίνουν ότι «είναι σε πλήρη εξέλιξη το περιστατικό», αναφερόμενοι στη φωτιά στην Ελαφόνησο.

«Δύο σημεία μας προβληματίζουν και εκκενώνονται προληπτικά: Το κάμπινγκ και ο οικισμός Παναγιά. Πέρα από τα εναέρια, ενισχύονται και οι χερσαίες δυνάμεις», ανέφεραν πηγές από το αρχηγείο της πυροσβεστικής, μιλώντας στο iefimerida.gr.

Τουρίστες εγκαταλείπουν την Ελαφόνησο

Εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στην Ελαφόνησο με τη φωτιά που καίει από το πρωί του Σαββάτου, πολλοί παραθεριστές εγκαταλείπουν άρον- άρον το νησί.

Μετά την προληπτική εκκένωση του οικισμού Παναγιά και την περιοχή του Σίμου- όπου βρίσκεται το κάμπινγκ το οποίο επίσης εκκενώθηκε- πολλοί παραθεριστές είναι στο λιμάνι. Εκεί, περιμένουν να επιβιβαστούν σε πλωτά μέσα για να εγκαταλείψουν το νησί.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή