Ελεύθερος υπό όρους ο 16χρονος που μαχαίρωσε συμμαθητή του για οπαδικούς λόγους

Print Friendly, PDF & Email

Σε οπαδικές διαφορές, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και με βάση τα όσα είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, οφείλεται η «επίθεση» και ο τραυματισμός του 15χρονου μαθητή του 1ου Λυκείου, από τον 16χρονο συμμαθητή του, ο οποίος χθες το μεσημέρι, μετά την απολογία του στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, αφέθηκε ελεύθερος.

Η Εισαγγελέας δεν του απήγγειλε κατηγορίες, αφού αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως την Δευτέρα, το ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο θα ρίξει «φως» και θα διαμορφώσει καταλυτικά το κατηγορητήριο

Ήδη, πάντως, από την Παρασκευή, οπότε και παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας ο 16χρονος, σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές δικογραφία εναντίον του για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δύο ανήλικοι είναι μακρινοί συγγενείς, αφού οι πατεράδες τους είναι ξαδέλφια! Χθες το απόγευμα ο 15χρονος μαθητής αναμένονταν να λάβει εξιτήριο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, πάντως, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο τραυματισμός του 15χρονου δεν φαίνεται ότι έγινε με το πολυεργαλείο, που παρέδωσε στην αστυνομία κατά την παράδοση του, αλλά με μαχαίρι. Μάλιστα, η πολιτική αγωγή μιλά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης τονίζεται ότι πλέον και οι δύο οικογένειες θα προσπαθήσουν να κατευνάσουν τα «πνεύματα» για το καλό των δύο μαθητών, αφού πρόκειται για ανήλικους που χρειάζονται βοήθεια.

Κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας ο 16χρονος μαθητής προσήχθη λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είχε έρθει σε κάποια διένεξη με τον 15χρονο πριν λίγες ημέρες, έχοντας δεχτεί λεκτική «επίθεση» για οπαδικές διαφορές. Ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, λέγοντας ότι δεν πίστευε ότι είχε τραυματιστεί ο συμμαθητής του.

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή