Ελ Καντουρί: “Ο Κούγιας πρώτα με έφτυσε και μετά με προσκάλεσε στη Μύκονο”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί παραχώρησε συνέντευξη στο εξωτερικό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, στη ζωή του στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ αλλά και στο περιστατικό που είχε με τον Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά:

– Βρίσκεσαι ήδη δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ, πώς κυλάει αυτό το διάστημα;

«Σε προσωπικό επίπεδο, η Θεσσαλονίκη είναι μια φανταστική πόλη, μια υπέροχη πόλη. Ο καιρός, η θάλασσα. Οι οπαδοί μας είναι απίστευτοι και αρέσει πολύ και στα παιδιά μου. Αναφορικά με την ομάδα, αντιμετώπισα κάποιους τραυματισμούς που δεν είχα προηγουμένως που με πήγαν κάπως πίσω. Σε αυτά τα δύο χρόνια, όμως, κέρδισα δύο Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα, οπότε θα έλεγα πως είναι θετικό το πρόσημο».

– Είδαμε ένα περιστατικό με τον πρόεδρο μιας ελληνικής ομάδας να προσπαθεί να σε φτύσει. Το ποδόσφαιρο θεωρητικά πρέπει να δίνει ωραία μηνύματα. Τι θα έλεγες σε κάποιον που παρακολούθησε το στιγμιότυπο;

«Με έφτυσε! Ήταν κάτι που μου συνέβη για πρώτη φορά. Υπήρχαν κάποιες λογομαχίες στο τέλος του παιχνιδιού. Δεν γνωρίζω καλά τι έγινε… Νόμιζα ήταν κάποιος από το τιμ του προπονητή. Είδα κάποιον να έρχεται από πίσω και να με φτύνει. Στην αρχή νόμιζα πως είναι ο φυσιοθεραπευτής γιατί φορούσε φόρμα. Στη συνέχεια, στα αποδυτήρια έμαθα πως ήταν ο πρόεδρος, ο οποίος αποβλήθηκε. Συναντηθήκαμε πέρσι ξανά, σε ένα ματς Κυπέλλου και βρισκόταν στο ξενοδοχείο γιατί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς δικηγόρους στην Ελλάδα. Ήρθε και απολογήθηκε για την κίνησή του. Μου έδωσε τον αριθμό του και με προσκάλεσε στο σπίτι του στη Μύκονο. Αυτά είναι λάθη που έγιναν…».

– Βρισκόμαστε στο 2019 και αντιμετωπίζουμε κρούσματα ρατσισμού… Είναι φυσιολογικό παρά την εκστρατεία που γίνεται;

«Σίγουρα η εκστρατεία κατά του ρατσισμού βοηθάει αλλά πρέπει να λάβουμε πιο δραστικά μέτρα αν θέλουμε να σταματήσουμε όλο αυτό που γίνεται… Πάντα θα συνεχίζεται γιατί είναι αδύνατο να αποβάλλουμε όλους τους ρατσιστές από τα γήπεδα. Δεν υπήρξα θύμα ρατσισμού στην Ιταλία, ωστόσο, ήμουν παρών σε ένα παιχνίδι του Κουλιμπαλί απέναντι στη Λάτσιο το 2015 ή 16 αν θυμάμαι καλά στη Ρώμη, ακούγοντας από την κερκίδα ήχους από μαϊμούδες. Ο διαιτητής σταμάτησε το παιχνίδι και ζήτησε από τον σπίκερ να κάνει συστάσεις…

Ήταν κάτι απαράδεκτο από τους οπαδούς της Λάτσιο, οι οποίοι έχουν έγχρωμους παίκτες στην ομάδα τους. Νομίζω πως τον είχε επηρεάσει κάπως τον Κουλιμπαλί. Στο επόμενο παιχνίδι παίζαμε εντός έδρας και είχαν έρθει όλοι οι οπαδοί με μάσκες Κουλιμπαλί και ήταν κάτι υπέροχο. ‘Έπρεπε να είμαστε δίπλα του. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αλλά ξέρω αν συμβεί κάποια στιγμή δεν θα είναι εύκολο…».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή