“Εμείς παλεύουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με μυδράλια, οι μεγάλοι δεν πρέπει να μιλάνε”

Print Friendly, PDF & Email

Για την επίσκεψή του στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, λόγω της δυσαρέσκειάς του για την αντιμετώπιση του Ατρόμητου από τους διαιτητές μίλησε ο Γιώργος Σπανός, σχολιάζοντας ότι “εμείς παλεύουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με μυδράλια”.

Αναλυτικά όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Περιστερίου στον ΣΠΟΡ FM:

Για την επίσκεψή του στην ΚΕΔ και την συνάντηση με τον Βίτορ Μελο Περέιρα: «Ζητήσαμε το ραντεβού γιατί θεωρούσαμε ότι σαν Ατρόμητος είχαμε άλλη αντιμετώπιση από τις ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις. Είχαμε ζητήσει ξένους διαιτητές σε παιχνίδια με άλλες ομάδες των πρώτων θέσεων. Από την στιγμή που έχουμε την καινοτομία αυτή θεωρούσαμε ότι θα πρέπει να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση. Ο κ. Περέιρα μου εξήγησε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη οδηγία από τη UEFA για να υπάρχουν διαιτητές μόνο στα παιχνίδια των τεσσάρων μεγάλων, πώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ αλλά και πως η επιθυμία των Ελλήνων διαιτητών να παίζουν παιχνίδια και να μην παραγκωνιστούν. Υποστήριξε ότι είναι κάτι αναγκαίο αυτό που γίνεται λόγω των έντονων διαφορών που είχαν οι μεγάλες ομάδες.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: “Η απορία μας ήταν γιατί να μην οριστεί ξένος διαιτητής από την στιγμή που και ο Ολυμπιακός ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. Εκεί δεν πήραμε απάντηση που μας κάλυψε. Μου είπαν ότι πρέπει όλοι να παίρνουν δύσκολα παιχνίδια. Πώς σε κάποια παιχνίδια που είναι ντέρμπι αξιολογείς και βάζεις τους καλύτερους. Η φιλοσοφία της Επιτροπής είναι ότι θέλει να βγουν νέοι διαιτητές, αλλά και κάποιοι ότι πρέπει να ανέβουν επίπεδο και πως αυτοί θα πρέπει να πάρουν κάποια παιχνίδια. Ναι αυτό είναι ρίσκο”.

Για τους τρόπους ενημέρωσης και εκμάθησης των διαιτητών: «Διαβάζω ότι υπάρχουν υπεύθυνοι καθηγητές. Μου είπαν ότι υπάρχουν και σεμινάρια. Τώρα εάν αυτά είναι επαρκή για να μάθουν οι διαιτητές δεν το ξέρω. Βλέπουμε ότι γίνονται λάθη. Το VAR πρέπει να έρθει σύντομα και να λύσει τέτοια προβλήματα. Μου είπε ότι είναι στην τελική διαδικασία για να μπει στη χρήση. Θα είναι χρήσιμο εργαλείο ειδικά στο θέμα των οφ-σάιντ, όπως και σε άλλες περιπτώσεις.

Διαβάζω ότι υπάρχουν υπεύθυνοι καθηγητές. Μου είπαν ότι υπάρχουν και σεμινάρια. Τώρα εάν αυτά είναι επαρκή για να μάθουν οι διαιτητές δεν το ξέρω. Βλέπουμε ότι γίνονται λάθη. Το VAR πρέπει να έρθει σύντομα και να λύσει τέτοια προβλήματα. Μου είπε ότι είναι στην τελική διαδικασία για να μπει στη χρήση. Θα είναι χρήσιμο εργαλείο ειδικά στο θέμα των οφ-σάιντ, όπως και σε άλλες περιπτώσεις.

Βλέπω τι διαιτησίες έχουν οι αντίπαλοί μας. Οι μεγάλες ομάδες δεν δικαιούνται να μιλάνε. Όσους βαθμούς έχει κάνει ο Ατρόμητος τους έχει πάρει με την αξία του. Εμείς παλεύουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με μυδράλια. Παλεύουμε όμως ακόμη.

Φυσικά και δεν με κάλυψε τα όσα που είπαν στην Επιτροπή. Η ελληνική πραγματικότητα είναι να μην μιλάνε οι μεγάλοι, να μην έχουν παράπονα, και όλα καλά.

Μου άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο στον β’ γύρο να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές. Δεν μου το απέκλεισαν αν και η οδηγία ήταν σαφή από την UEFA».

Για τον Κάναντι: «Έχουμε άριστη συνεργασία με τον προπονητή. Μπορεί όμως να θέλει να πάει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα και σε μεγαλύτερο κλαμπ. Εμείς επιθυμούμε τη συνέχεια της συνεργασίας μας».

Για προτάσεις για παίκτες που ενδεχομένως να φτάσουν και να αποχωρήσουν παίκτες: «Εάν είναι κάποια πρόταση που δεν μπορούμε να αρνηθούμε».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφών: «Αν υπάρξει κάποια λύση που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω στο υλικό που έχουμε τότε ναι».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή