Εμμένει η Super League στην αφαίρεση βαθμών, η ΕΠΟ αποφασίζει για τις ποινές

Print Friendly, PDF & Email

Να διατηρηθούν οι ποινές που ισχύουν για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν (αφαίρεση έξι βαθμών, περιορισμοί στις μεταγραφές) θα εισηγηθεί η Super League στην ΕΠΟ, λέγοντας “όχι” στην πρόταση της Ομοσπονδίας για επιτήρηση των ομάδων που θα “κοπούν”, κάτι που ισχύει στη Football League.

Η απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία από το ΔΣ του συνεταιρισμού, με τον Παναθηναϊκό να είναι η μοναδική ΠΑΕ που τάχθηκε υπέρ της εισήγησης της ΕΠΟ. Αντίθετα, οι ΑΕΚ, ​ΠΑΟΚ, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ​Λεβαδειακός, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα ψήφισαν υπέρ της διατήρησης των ποινών που ισχύουν, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ζήτησαν να αφαιρούνται λιγότεροι βαθμοί.

Πάντως, ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Ομοσπονδία, καθώς αναμένεται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα σε συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή.

Παράλληλα, συνεδριάζει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία θα κάνει τη δική της εισήγηση στην ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το εξής:

Αναφορικά με τις ποινές ομάδων που δε θα λάβουν άδεια κατά τη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ, προκρίθηκε πλειοψηφικά εισήγηση προς την ΕΠΟ, όμοια με την περσινή (αφαίρεση 6 βαθμών, περιορισμός μετεγγραφών κ.λπ.)”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή