«Από τα καλύτερα σεμινάρια στην Πιερία, θα εξαλειφθούν τα μεγάλα λάθη με το VAR»

Print Friendly, PDF & Email

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης και μίλησε για το σεμινάριο διαιτησίας που γίνεται στην Πιερία και τις πυρετώδεις προετοιμασίες της ΚΕΔ αναφορικά με το VAR.

Παράλληλα, ο κριτής του Master REF αποκάλυψε ότι βρίσκεται στα σκαριά για έκδοση ενός βιβλίου που θα αφορά πικάντικες ιστορίες από το χώρο της διαιτησίας που βίωσε ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εδώ και αρκετό καιρό υπό την επίβλεψη των Περέιρα και Κουκουλάκη έχουν ξεκινήσει μαθήματα και εκπαίδευση των διαιτητών, όσον αφορά το VAR που θα μπει 100% στη ζωή μας από τη νέα σεζόν. Το σεμινάριο που γίνεται στην Πιερία είναι από τα καλύτερα και πιο εξειδικευμένα που γίνονται και οι διαιτητές έχουν μπει σε βάθος στο πώς θα λειτουργεί το VAR.

Μέχρι το καλοκαίρι θα γίνονται συνεχώς σεμινάρια πάνω στο VAR για να είναι όλα έτοιμα στο νέο πρωτάθλημα. Σ’ αυτό το σεμινάριο υπήρχε μια μετατροπή στο τεστ κούπερ που προσπαθεί να προσομοιώσει τους διαιτητές πάνω στη φυσική κατάσταση.

Θα ελαχιστοποιηθούν τα λάθη. Είμαστε σε ένα στάδιο καλό και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να εξαλειφθούν τα μεγάλα λάθη και του χρόνου να μιλάμε μόνο για αγώνες και όχι για τη διαιτησία.

Βρίσκομαι σε σύνταξη ενός βιβλίου πάνω σ΄ όσα πέρασα στο χώρος της διαιτησίας, με πολλές πικάντικες ιστορίες και πράγματα που κανείς δεν ξέρει».

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή