Εντονος προβληματισμός σε FIFA/UEFA, τα τρία σενάρια για το “ελληνικό πρόβλημα”

Print Friendly, PDF & Email

Εντονος είναι ο προβληματισμός των εκπροσώπων της FIFA και της UEFA μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ τόσο πριν την έναρξή του στην άφιξη της αποστολής των φιλοξενούμενων στο φαληρικό γήπεδο όσο και μετά με τον ιδιοκτήτη των “ερυθρόλευκων”, Βαγγέλη Μαρινάκη να διαμαρτύρεται έντονα προς τον Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ο προβληματισμός των Ευρωπαίων αξιωματούχων εκφράστηκε άλλωστε και στη σημερινή κοινή ανακοίνωση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και πλέον υπάρχουν σοβαρές σκέψεις αναθεώρησης της στάσης τους σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο βάσει προγραμματισμού είναι θα πρέπει να βγει από την επιτροπεία το ερχόμενο καλοκαίρι με τις FIFA/UEFA να αποσύρουν τους επιτετραμμένους τους.

Πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και το ενδεχόμενο η επιτροπεία να παραμείνει στην ΕΠΟ με τις υπερκείμενες αρχές να αυξάνουν τους εκπροσώπους τους υιοθετώντας μάλιστα πιο σκληρή στάση. Το δεύτερο σενάριο είναι εκ διαμέτρου αντίθετο και προβλέπει την απόλυτη απόσυρση των Ευρωπαίων στελεχών. Υπάρχει όμως και… τρίτος δρόμος, ο πιο δύσβατος απ’ όλους σε περίπτωση που FIFA/UEFΑ αποφασίσουν εν τέλει να τραβήξουν την πρίζα από το ελληνικό ποδόσφαιρο ενεργοποιώντας το GRexit, το οποίο μάλλον επανέρχεται ως απειλή.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει έντονος προβληματισμός σε FIFA και UEFA για το πώς πρέπει να χειριστούν στο εξής το “ελληνικό πρόβλημα” και προς το παρόν τίποτα δεν είναι βέβαιο και όλα περιστρέφονται σε επίπεδο σκέψεων και σεναρίων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή