Εντυπωσιακή παρουσία από την ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Σμύρνης στην Α2

Print Friendly, PDF & Email

Οταν το καλοκαίρι ο προπονητής Τάσος Κουμπλής σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης» αποφάσιζαν να επενδύσουν στα νιάτα και στους καλούς χαρακτήρες, μάλλον κάτι… ήξεραν.

Βλέπετε η Generation X της «Ελαφράς ταξιαρχίας» (οι 7 αθλητές της ηλικίας 17 έως 21 ετών) παρέα με τους επίσης νεαρούς και έμπειρους συνάμα παίκτες της ομάδας Κατσακούλα (29 ετών), Δανιά (27), Σαμπάνη (24), Σαμαντά (25) και Φραγκιαδάκη (23) έχουν πετύχει κάτι αξιοζήλευτο…

Να βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης, μια στροφή πριν το φινάλε του πρώτου γύρου της Α2 Ανδρών του βόλεϊ, έναν μόλις βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Παλλήνη – την οποία νίκησαν οι μπλε εκτός έδρας με 3-1 σετ στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος για το 2017 – και δύο πόντους μπροστά από τον τρίτο της κατάταξης ΟΦΗ. Με απολογισμό 7 νίκες και μια ήττα (στην Κρήτη από τον ΟΦΗ) ο Απόλλων έχει μπει σφήνα μεταξύ των δύο φαβορί, πραγματοποιώντας πορεία πρωταθλητισμού. Και αυτό το έχει πετύχει βασιζόμενος σε τρεις άξονες, σύμφωνα με τους Σαμαντά, Δανιά και Σαμπάνη, που μιλούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου: Την καλή δουλειά στην προπόνηση, το ταλέντο και την… καλή παρέα.

Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, αλλά δεν είναι. Ο Απόλλων είναι μια οικογένεια. Εντός και εκτός γηπέδου. Άπαντες στην ομάδα απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και τα αποτελέσματα βγαίνουν στο παρκέ.

To προσεχές Σάββατο (13 Δεκεμβρίου) ο πρώτος γύρος της Α2 ολοκληρώνεται με τον Απόλλωνα Σμύρνης να υποδέχεται στις 19:30 στο κλειστό της Ριζούπολης τον Πανιώνιο. Λίγα λεπτά μετά το ποδοσφαιρικό ματς μεταξύ των δύο ομάδων (στις 17:15, επίσης στη Ριζούπολη οι μπλε υποδέχονται τον Πανιώνιο για την 17η αγωνιστική της Superleague) ο Τάσος Κουμπλής και οι παίκτες του θα… παλέψουν για ένα ονειρικό φινάλε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και θέλουν να δουν τον κόσμο της ομάδας να γεμίζει το κλειστό. Να γίνει από εδώ και στο εξής ο 7ος παίκτης της «Ελαφράς ταξιαρχίας».

Σαμαντάς: «Τέτοιο δέσιμο σπανίζει»

Ο 25χρονος κεντρικός μπλοκέρ με θητεία και στον Παναθηναϊκό, Νάσος Σαμαντάς, ένας εκ των παικτών που παρέμειναν στον Απόλλωνα από την περασμένη περίοδο, αναφέρθηκε αρχικά στο ματς του Σαββάτου με τον Πανιώνιο:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Υπάρχουν κάποια αγωνιστικά προβλήματα για εμάς λόγω κάποιων, ευτυχώς όχι σοβαρών, τραυματισμών, αλλά πιστεύω ότι θα λυθούν και η ομάδα θα δείξει ένα καλό πρόσωπο, όπως εξάλλου έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια του πρώτου γύρου.

Αυτό το ματς είναι λίγο πιο δύσκολο, όχι λόγω του ότι κοντράρονται δύο μεγάλοι σύλλογοι και μπορεί κάτι να υπάρχει μεταξύ αυτών αλλά, λόγω της διακοπής των εορτών. Λίγο χαλαρώνουν οι παίκτες, χάνεται ο ρυθμός, ενώ εμείς έχουμε και κάποια μικροπροβλήματα. Όπως είπα, όμως, πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι μεθαύριο για να κερδίσουμε αυτό το ματς που το θέλουμε πολύ.

Το δικό μας παιχνίδι συμπίπτει με το ποδοσφαιρικό και καλούμε τους Απολλωνιστές να καταφέρουν να βρουν τον χρόνο να έρθουν, να φωνάξουν μαζί μας, να μας δώσουν ώθηση και να είναι στο πλευρό μας».

Στο ερώτημα για το ποια είναι η συνταγή της μέχρι τώρα εξαιρετικής πορείας του Απόλλωνα στον πρώτο γύρο ο Νάσος Σαμαντάς έχει την απάντηση:

«Στον πρώτο γύρο η ομάδα παρουσίασε πάρα πολύ καλό πρόσωπο και αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που γίνεται στην προπόνηση, αλλά και στο πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Τα όπλα μας πιστεύω ότι είναι το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, η καλή προπόνηση και η νοοτροπία που έχει δώσει στην ομάδα ο προπονητής με αποτέλεσμα να μπαίνουμε ελεύθερα σε κάθε παιχνίδι και να το χαιρόμαστε. Αυτό σε μία ομάδα δείχνει καλό κλίμα και υγεία. Επίσης ο προπονητής μας μάς έχει ζητήσει να μπαίνουμε σε κάθε ματς για τη νίκη και αυτό κάνουμε. Μπαίνουμε σε κάθε αγώνα με στόχο να το χαρούμε αλλά και να νικήσουμε κι όταν παίζεις ελεύθερα αυτό βγαίνει στο παιχνίδι. Τώρα αν η ομάδα μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος θα φανεί στο τέλος της χρονιάς».

Ο Νάσος Σαμαντάς μίλησε και για την Generation X του Απόλλωνα:

«Κι εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε περάσει στους πολλούς μικρούς της ομάδας μας τη νοοτροπία του να μπαίνουν ελεύθερα στο παρκέ και να το ευχαριστιούνται. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο. Τα νέα παιδιά του Απόλλωνα είναι ταλαντούχα, πολύ καλοί χαρακτήρες, πολύ καλοί αθλητές και δουλευταράδες. Εγώ έπαιξα στην Α1 σε μικρή ηλικία, έχω αγωνιστεί με διαφορετικές ομάδες και χαίρομαι πραγματικά που τους βλέπω να έχουν δέσει τόσο σαν παρέα. Όπως όλοι μας. Και μην ξεχνάμε ότι είμαστε ολοκαίνουργια ομάδα. Τέτοιο δέσιμο σπανίζει. Αυτό οφείλεται στους καλούς χαρακτήρες και πάνω απ’ όλα στον προπονητή μας Τάσο Κουμπλή».

Δανιάς: «Το δικό μας ματς σίγουρα θα λήξει 3-0»

Αρχηγός των μπλε είναι ο Πάνος Δανιάς. Ο 27χρονος πασαδόρος που είχε φορέσει τη φανέλα του Απόλλωνα την περίοδο 2010-2012 και την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, αναφέρθηκε αρχικά στην απόφαση που φαίνεται να δικαιώνεται:

«Θεωρώ ότι η φετινή χρονιά αποτελεί μεγάλη μετάβαση για την ομάδα. Η επιλογή να στηριχθεί σ’ ένα τόσο νεανικό σχήμα ευτυχώς μέχρι τώρα δικαιώνεται. Περιμένουμε και από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να καταλάβει κι εκείνος την προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ και τους παίκτες. Και σίγουρα το ματς με τον Πανιώνιο αποτελεί μια καλή αφορμή, το κίνητρο ώστε να γίνει η αρχή για να έρχονται οι φίλαθλοί μας στο γήπεδο».

Για το ματς με τον Πανιώνιο ο αρχηγός είπε:

«Προερχόμαστε από μία διακοπή λόγω των εορτών. Αυτό μπορεί κάπως να μας απορυθμίσει από τη ροή και την καλή πορεία που είχαμε στον α’ γύρο, ωστόσο θεωρώ ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη το Σάββατο και ότι στο φινάλε του πρωταθλήματος μπορεί να πετύχει κάτι που δεν το περίμενε στο ξεκίνημα. Μέχρι τώρα η ομάδα έχει χάσει μόνο μία φορά, στο Ηράκλειο, μια δύσκολη έδρα όπου θα χάσουν πολλές ομάδες, αν και οι συγκυρίες για τον ΟΦΗ έχουν αλλάξει μετά τον τραυματισμό του βασικού του διαγωνίου. Για το ματς με τον Πανιώνιο αναγνωρίζουμε την ιστορική σημασία του παιχνιδιού και θα παρουσιαστούμε σοβαροί όπως και στα άλλα ματς. Όλοι οι παίκτες που βρισκόμαστε στον Απόλλωνα έχουμε φιλοδοξίες και επαγγελματική συνείδηση κι αυτό που έχω μάθει τόσα χρόνια στο βόλεϊ είναι ότι πρέπει να είσαι επαγγελματίας και να αντιμετωπίζεις κάθε ματς το ίδιο χωρίς συναισθηματισμούς, κάτι που ισχύει για κάθε παίκτη είτε αμείβεται με 100 είτε με 100.000 ευρώ. Γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα με τον Πανιώνιο, όπως γνωρίζουμε ότι είναι μια δυνατή ομάδα όπως αποτυπώνεται και από τη βαθμολογική της θέση. Εμείς θέλουμε να νικήσουμε και να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία».

Αναφορικά με τη συγκυρία της… κοινής αναμέτρησης με τον Πανιώνιο σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ, αλλά και για το αν είναι ευκαιρία να βρεθεί ο κόσμος του Απόλλωνα μαζικά και στο κλειστό της Ριζούπολης ο Πάνος Δανιάς… φύλαγε μια καλή ατάκα:

«Το ποδοσφαιρικό ματς δεν ξέρω πόσο θα έρθει, αλλά το δικό μας σίγουρα θα λήξει 3-0! Περιμένουμε τους φιλάθλους δίπλα μας. Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη στη διάρκεια της χρονιάς παρά το ότι η ομάδα κερδίζει πιο πολύ σε σύγκριση με τα άλλα αθλήματα. Αν έρθει ο κόσμος στους αγώνες μας μπορεί να χαρεί περισσότερο, χωρίς αυτό που λέω να υποβαθμίζει τη δουλειά των άλλων ομάδων στο σωματείο».

Για το αν αλλάζει η στόχευση του Απόλλωνα μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα:

«Μέχρι τώρα έχουμε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία και θεωρώ ότι δεν υστερούμε έναντι των άλλων διεκδικητών των θέσεων που οδηγούν στα μπαράζ. Το σίγουρο είναι ότι δεν εφησυχάζουμε και ότι δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια στην προπόνηση και στους αγώνες. Εξάλλου όλοι μας είμαστε νεαροί και θέλουμε διακρίσεις. Αν νικήσουμε τον Πανιώνιο και στον δεύτερο γύρο πετύχουμε ό,τι και στον πρώτο, δηλαδή να έχουμε μόνο μία ήττα, μία νίκη με 3-2 και νίκες στα υπόλοιπα ματς πιστεύω ότι θα είμαστε στα μπαράζ».

Για το δέσιμο μεταξύ παικτών και προπονητή:

«Είμαστε μια νεανική ομάδα και αυτό έχει καλά και κακά. Το κακό είναι ότι μπορεί να πέσουμε σε εύκολα λάθη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το θετικό είναι το πάθος που έχουμε, αλλά και το καλό κλίμα τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων όσο και έξω από το γήπεδο. Έχουμε γίνει μια παρέα και βγαίνουμε έξω και για καφέ μαζί. Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα εμπιστοσύνης κι εμείς την έχουμε χτίσει εντός και εκτός γηπέδου. Σ’ ένα άθλημα με τόσο μικρούς χρόνους αντίδρασης είναι σημαντικό να ξέρεις ότι αν χάσεις εσύ μια φάση, θα είναι εκεί ο συμπαίκτης σου για σένα και για την ομάδα. Αυτό είναι ένα κομμάτι που χτίζεται τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Εμείς το έχουμε κάνει και είναι από τα καλά μας στοιχεία. Είναι όλο το κλίμα των προπονήσεων και των αγώνων, που μας ευχαριστεί. Το ευχαριστιόμαστε όλοι μας και ο προπονητής μας μάς βοηθάει πάρα πολύ. Επίσης μας εμπνέει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως θα σου πει… αυτό και θα ισχύει».

Σαμπάνης: «Γουστάρουμε να προσφέρουμε θέαμα»

Ο 25χρονος διαγώνιος με θητεία στον ΠΑΟΚ και την περσινή περίοδο στον Πρωταθλητή της Α2 Εθνικό, Αλέξανδρος Σαμπάνης, το ευχαριστιέται στον Απόλλωνα και υπόσχεται ότι αν δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ο κόσμος θα… τρίβει τα μάτια του με την απόδοση της ομάδας. Αρχικά μίλησε, όμως, για την… οικογένεια του Απόλλωνα:

«Το κλίμα είναι άριστο και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Ο Τάσος Κουμπλής το έχτισε αυτό. Επέλεξε τους παίκτες όχι με μοναδικό κριτήριο το παικτικό κομμάτι, αλλά και τον χαρακτήρα του καθενός. Μια προπόνηση αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος για να αντιληφθεί ότι η ομάδα είναι μια οικογένεια. Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο, αλλά το σημαντικό είμαι ότι όλος αυτός ο χαβαλές που γίνεται μεταξύ μας τελειώνει με το που μπούμε στο παρκέ, όπου και όλοι μας κάνουμε σοβαρή προπόνηση. Έχουμε μέτρο και στον χαβαλέ μας και σε όλα. Έχουμε βρει τη χρυσή τομή, ενώ είμαστε και τυχεροί διότι εκτός των άλλων έτυχε και να ταιριάζουμε».

Για το ρόστερ της ομάδας ο Αλέξανδρος Σαμπάνης… έσταζε μέλι:

«Ταλέντο υπάρχει αστείρευτο σε αυτήν την ομάδα. Όλοι είναι πιτσιρικάδες, καθώς εκτός από εμάς τους λίγο μεγαλύτερους, όλοι οι υπόλοιποι είναι κάτω των 22 ετών. Εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς και θα δείτε πράγματα που δεν θα τα πιστεύετε. Η ομάδα ξεκίνησε για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ πως αν είμαστε σοβαροί, μετρημένοι και υγιείς θα διεκδικήσουμε τα μπαράζ ».

Στην ερώτηση για το αν η παρουσία στην κορυφή σε συνδυασμό με την πιθανή διεκδίκηση της εισόδου στα μπαράζ μπορεί να επιφέρει επιπλέον άγχος ο Αλέξανδρος Σαμπάνης ήταν ξεκάθαρος:

«Όχι δεν μας αγχώνει. Μας αρέσει περισσότερο. Εξάλλου στο μυαλό μας ο στόχος, του να ξεκινήσουμε και όπου φτάσουμε δεν έχει αλλάξει. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα δεν είναι απλά για την παραμονή, αλλά για κάτι παραπάνω. Εμείς έχουμε στόχο να παίζουμε καλά και να προσφέρουμε θέαμα γιατί έτσι μας αρέσει. Γι’ αυτό παίζουμε. Θέλουμε και γουστάρουμε να προσφέρουμε θέαμα.

Το πρωταρχικό είναι να μην έχουμε τραυματισμούς. Κι εγώ δεν είμαι ακόμη απόλυτα έτοιμος. Εκμεταλλεύτηκα τις διακοπές των εορτών για να κάνω μια επέμβαση στο γόνατο και να είμαι έτοιμος για τη συνέχεια της σεζόν. Εν όψει του αγώνα του Σαββάτου έχουμε ακόμη δύο μικροτραυματισμούς από μικροτενοντίτιδες, αλλά θεωρώ ότι θα λυθούν αυτά τα προβλήματα και θα παρουσιαστούμε απολύτως έτοιμοι. Εγώ θέλω να παίξω το Σάββατο, πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος, αλλά την απόφαση θα την πάρει ο προπονητής μας Τάσος Κουμπλής, κι αν αποφασίσει να με προστατεύσει εννοείται πως θα το σεβαστώ απόλυτα».

Για το αν υπάρχει ιδιαιτερότητα στο ματς με τον Πανιώνιο, αλλά και για τον κόσμο της ομάδας είπε:

«Καμία ιδιαιτερότητα. Όλες οι ομάδες στον όμιλο βρίσκονται στον ίδιο ακριβώς παρονομαστή. Είναι ένας ισορροπημένος όμιλος και τόσο εμείς όσο και ο προπονητής μας δεν ξεχωρίζουμε καμία ομάδα. Ακόμη και την Παλλήνη ο κόουτς δεν την ξεχώρισε, το ίδιο κάναμε κι εμείς και το αποδείξαμε με το αποτέλεσμα στην έδρα της.

Καμία ομάδα δεν έχει τίποτα παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη της Α2 κι ο δικός μας στόχος είναι η νίκη σε κάθε ματς. Κόντρα στον Πανιώνιο θέλουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας. Μας στεναχωρεί που δεν μας έχει ακολουθήσει ο κόσμος και προσωπικά το έχω παράπονο. Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ είχα συνηθίσει να γεμίζει το γήπεδο και είναι κρίμα που αυτό δεν συμβαίνει στη Ριζούπολη. Ο Απόλλων έχει πολλά να προσφέρει στους φιλάθλους του και το θέμα για εμάς είναι να τους φέρουμε κοντά μας αλλά και να τους κρατήσουμε κοντά στην ομάδα και για τα επόμενα χρόνια. Όπως φαίνεται από εκείνους που έρχονται στη Ριζούπολη ο κόσμος θέλει αυτήν την ομάδα με τους πιτσιρικάδες και γι’ αυτό καλώ και άλλους να έρθουν δίπλα μας και να μείνουν.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Σαμπάνης εξήρε την προσωπικότητα αλλά και την προπονητική αξία του Τάσου Κουμπλή:

«Πραγματικά χαίρομαι που μας έτυχε να έχουμε τον Τάσο Κουμπλή για προπονητή. Έχει πολλά χρόνια και πολλά πρωταθλήματα στις πλάτες του και βοηθά τόσο τους πιτσιρικάδες να βελτιώνονται συνεχώς κι εμάς τους πιο έμπειρους ώστε να δίνουμε το 100%. Επίσης έχει κερδίσει τον σεβασμό μας. Διότι τον σεβασμό τον κερδίζεις. Εάν σέβεσαι τον παίκτη σε σέβεται κι εκείνος. Και ο Κουμπλής το έχει αποδείξει ότι μας σέβεται.

Ποτέ δεν θα σκεφτεί να ρισκάρει την υγεία ενός παίκτη για το αποτέλεσμα, ενώ θα βγει μπροστά για τους παίκτες για όλα τα ζητήματα. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι και ο ίδιος το απολαμβάνει αυτό που κάνει. Πριν την προπόνηση θα πετάξει κάποια ατάκα, θα λυθούμε όλοι στο γέλιο και μετά θα στρωθούμε στη δουλειά. Είναι φοβερή προσωπικότητα και εξαιρετικός προπονητής. Όλα τα παραπάνω βγαίνουν στο παρκέ».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή