Εξετάζονται τα καύσιμα του Blue Star Patmos – Αποκαλύψεις για το Αγία Ζώνη

Print Friendly, PDF & Email

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της πετρελαιοκηλίδας στο παραλιακό μέτωπο. Έρευνες στα καύσιμα του πλοίου «Αγία Ζώνη 2», αλλά και του πλοίου Blue Star Patmos που έφθασε τις ίδιες μέρες στην περιοχή του Περάματος, διέταξε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Σκοπός, όπως αναφέρει, να διαπιστωθεί από ποιο πλοίο προέρχεται η ρύπανση.

Νωρίτερα εχθές, ο ιδιοκτήτης του πλοίου Αγία Ζώνη, Θεόδωρος Κουντούρης, είχε υποστηρίξει ότι η ρύπανση προέρχεται από την διαρροή καυσίμων από το Blue Star Patmos κατά την διάρκεια ρυμούλκησης του προς πλωτή δεξαμενή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Ο κ Κοντούρης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε ότι είχε λήξει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του πλοίου στις 27 Ιουλίου, ωστόσο είπε ότι είχε λάβει νόμιμη δίμηνη παράταση.

Πάντως, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε υπόνοιες για την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου “Αγία Ζώνη 2”. Ανέφερε ότι στο παρελθόν, δύο πλοία της έχουν κατασχεθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων, κάτι που όμως αρνήθηκε ο κ Κουντούρης, λέγοντας ότι η υποθεση πήγε στα δικαστήρια και η εταιρία αθωώθηκε.

Ο κ Κουρουμπλής επικαλούμενος τα στοιχεία του θαλάμου επιχειρήσεων, τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι οι πολίτες είναι ασφαλείς να κάνουν μπάνιο στις πληγείσες περιοχές.

Ο πρόεδρος των ιχθυοπωλών Αττικής Θοδωρής Κακούρης πάντως τόνισε ότι μόνο χθες η πτώση στις πωλήσεις – λόγω της πετρελαιοκηλίδας – άγγιξε το 60%.

Είπε ότι τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το Διοικητικό τους Συμβούλιο προκειμένου να εξετάσεις το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου.

Την απόδοση ευθυνών ζητεί και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού η οποία καλεί σήμερα στις 12.30 μ.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ στο Πέραμα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή