Εξηγήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

Print Friendly, PDF & Email

Εξηγήσεις για τη μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Κορυδαλλό στις αγροτικές φυλακές Βόλου δίνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά το κύμα αντιδράσεων.

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση επισημαίνει ότι πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

«Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν» τονίζει.

«Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά» αναφέρει για να προσθέσει ότι στις αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

Σχολιάζοντας το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η μεταγωγή Κουφοντίνα έγινε στα μουλωχτά» το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός».

Τέλος, χαρακτηρίζει ως πράξη τυμβωρυχίας την προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή