ΕΟΚ: “Γραφικός ο Αυγενάκης” – Βασιλακόπουλος: “Οταν δεν έχεις γνώση κάνεις αρλούμπες”

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης για “ξεπερασμένο μάνατζμεντ” στην ΕΟΚ, από την ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σχολίαζαν με αιχμηρό τρόπο την τοποθέτηση του υφυπουργός Αθλητισμού:

«Η γνώμη αποτελεί προϋπόθεση της γνώσης. Ο κύριος Αυγενάκης εμφανώς στερείται γνώσης, όμως δεν παύει να επιδιώκει την δημοσιότητα. Το κάνει παραπάνω από όσο μπορεί να αντέξει και έχει γίνει γραφικός.

Στο νέο του παραλήρημα, εμπλέκει την έβδομη Εθνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη, την Εθνική που προκρίθηκε στο Παγκόσμιο κύπελλο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μέσα από αντιξοότητες, το πρωτάθλημα που κόντρα στις πάγια εκπεφρασμένες επιταγές της ΕΟΚ κατακλύζεται από ξένους αδιαφορώντας για τον Ελληνα παίκτη.

Με αυτές τις παρεμβάσεις που είναι εξόχως ενάντια στην ανεξαρτησία του αθλήματος, τις αρχές των διεθνών ομοσπονδιών και την αυτονομία του αθλητικού κινήματος, η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί αποκλεισμένη, στο περιθώριο του διεθνούς αθλητικού στερεώματος, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με άλλες χώρες.

Πριν φτάσουμε σε αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις, ας βρεθεί κάποιος να ανακαλέσει τον κύριο Αυγενάκη στον σεβασμό της νομιμότητας».

Εξίσου αιχμηρός κατά του Υφυπουργού ήταν και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣπορFM

«Δεν είναι νομοσχέδιο, είναι ένα άρθρο. Ακολουθεί την περπατημένη και μπαίνει σε θέματα που δεν τα ξέρει. Καλό είναι να περιμένει λίγο για να δει τι γίνεται. Προυπόθεση της γνώμης είναι η γνώση, και όταν δεν έχεις γνώση, κάνεις αρλούμπες», ανέφερε αρχικά o Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε για το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο:

«Από που και ως που αντλεί αυτό το δικαίωμα ο κύριος; Ποια ΔΟΕ; Στην ΔΟΕ επιλέγεσαι μία φορά, δεν υπάρχουν θητείες. Είσαι μόνιμος. Στα 70 μπαίνεις σε αποστρατία και έρχονται άλλοι. Δεν υπάρχουν εκλογές. Έχουμε μπερδέψει την γραβάτα με το παντελόνια. Θέλει να εξοντώσει και να αποβάλλει κάποιους ανθρώπους που δεν είναι αρεστοί σε αυτόν και δεν τον προσκυνάνε. Είναι μία φωτογραφική και αντιδημοκρατική διάταξη. Θυμίζει άλλες εποχές.

Ποιος είναι ο Αυγενάκης; Δεν προκριθήκαμε με την δεύτερη ομάδα μας για το Παγκόσμιο; Πήγαμε στο Παγκόσμιο. Άλλες δεν πλησίασαν καν. Τι σχέση έχει η ΕΟΚ με το πρωτάθλημα; Η ΕΟΚ φωνάζει γι αυτό. Αυτό είναι συνάρτηση τη Εθνικής. Δεν υπάρχει δυνατότητα να αναδειχτούν νέοι παίκτες από το πρωτάθλημα».

Για το αν σκέφτεται την προσφυγή στα δικαστήρια για το νομοσχέδιο:
«Τι να κάνω; Θα πάρω τα όπλα; Αυτή την στιγμή εκφράζω αποτροπιασμό και λύπη. Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το αθλητικό κίνημα εξοντώνουν ανθρώπους που έχουν προσφέρει. Κάπου είπε άλλη αρλούμπα. Περιορισμοί τέτοιου επιπέδου απαγορεύονται. Δεν είμαστε και συνταξιούχοι εμείς. Αυτό το κρίνει η κοινωνία, πότε να φύγεις και πώς να φύγεις».

Κλείνοντας, απάντησε στην ερώτηση για τον… πιθανό νικητή στις επόμενες εκλογές της ΕΟΚ:
«Θα εκλεγεί η ίδια διοίκηση. Δεν θα ισχύουν αυτά. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της Εθνικής στο προολυμπιακό. Δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από την διεθνή αθλητική κοινότητα. Είναι μία επιπόλαια κίνηση, χωρίς δημοκρατική βάση».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή