Επίθεση από ακροδεξιούς δέχθηκε στο Σύνταγμα δημοσιογράφος της Deutsche Welle

Print Friendly, PDF & Email

Επίθεση από ακροδεξιούς δέχθηκε Γερμανός δημοσιογράφος της Deutche Welle στο Σύνταγμα, ο οποίος κάλυπτε πορεία για το μεταναστευτικό.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος καταγγέλλει πως δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο από ομάδα ακροδεξιών που βρισκόταν στο Σύνταγμα και τον αναγνώρισε καθώς στο παρελθόν είχε κάνει ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή.

Καταδίκασε την επίθεση στον Γερμανό δημοσιογράφο στο Σύνταγμα η κυβέρνηση, με δήλωση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Όπως αναφέρεται στη δήλωση η φασιστική επίθεση βρίσκει αντίθετη την κυβέρνηση που “παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης”.

Αναλυτικά η δήλωση της κυβέρνησης:

“Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi. Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της κυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη”.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή