«Επίθεση στην Αστυνομία και τραυματίας φίλαθλος» στην έκθεση του παρατηρητή

Print Friendly, PDF & Email

Μετά την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ έρχεται στη δημοσιότητα και η έκθεση του παρατηρητή αγώνα για το Παναχαϊκή – Ολυμπιακός. Τις δύο εκθέσεις θα λάβει υπόψιν της η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για να αποφασίσει αν συντρέχει λόγος τιμωρίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία κλήθηκε σε απολογία με το άρθρο που περιλαμβάνει και ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Στην έκθεσή του ο παρατηρητής της ΕΠΟ, Αχιλλέας Γεωργακάκης, κάνει λόγο για επίθεση φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Αστυνομία και σοβαρό τραυματισμό φιλάθλου στα επεισόδια που έγιναν στη Θύρα 3, επικαλούμενος τα όσα του μετέφερε ο γιατρός του αγώνα, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος.

Μεταξύ άλλων η έκθεση του παρατηρητή αναφέρει:

«Πριν τον αγώνα: κανένα πρόβλημα.

Κατά τον αγώνα: Στο 52ο λεπτό του αγώνα στην κερκίδα των φιλάθλων του Ολυμπιακού μία ομάδα φιλάθλων επιτέθηκε σε ένα φίλαθλοι και άρχισαν να τον χτυπούν ομαδικά. Στο σημείο αυτό επενέβη η Αστυνομία να τον προστατέψει. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού επιτέθηκαν στην Αστυνομία η οποία για να τους απωθήσει έκανε έξω στον προαύλιο χώρο του Σταδίου χρήση τριών κροτίδων λάμψης και ενός δακρυγόνου:

Μετά τον αγώνα: Κανένα πρόβλημα.

Γενικές παρατηρήσεις: Στο 52ο λεπτό του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας οι οποίοι βρίσκονταν στη Θύρα 3 με αποτέλεσμα να επέμβει διμοιρία της Αστυνομίας η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή της αναμέτρησης επειδή η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Ο αγώνας διακόπηκε περίπου για 15 λεπτά για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα με φώναξε ο γιατρός του αγώνα κ. Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος για να μου αναφέρει ότι υπήρξε σοβαρά τραυματίας ένας φίλαθλος του οποίοι προσέφερε πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο υπήρχε στο γήπεδο από την αρχή του αγώνα. Ο αγώνας μετά τη διακοπή συνεχίστηκε και τελείωσε κανονικά. Οι αποστολές των ομάδων και οι διαιτητές προσήλθαν και αποχώρησαν κανονικά χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Καμία άλλη παρατήρηση».

Μάλιστα, ο παρατηρητής Γεωργαράκης, συνέταξε και συμπληρωματική έκθεση στην οποία σημειώνει εκ νέου ότι ο τραυματισμός του φιλάθλου δεν υπέπεσε στην αντίληψή του, αλλά τον συμπεριέλαβε στην έκθεσή του διότι του το ζήτησε «με επίμονο και επιτακτικό τρόπο» ο γιατρός Δημητρόπουλος.

Ο γιατρός του αγώνα, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος είχε επιβεβαιώσει τον τραυματισμό και με δηλώσεις του στην κάμερα του Cosmote TV:

«Υπάρχει ένας 35χρονος τραυματίας από Αθήνα, ένας κύριος, στο κεφάλι, έγινε συρραφή ζαλίζεται όμως, κάνει εμετούς ο άνθρωπος, έχει κάτι εκδορές στα χέρια. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Μας τον έφεραν οι ΕΚΑΒίτες από την εξέδρα ότι κάτι συνέβη, τώρα τι συνέβη…».

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή