Επεισόδια σημειώθηκαν σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος στην Ηλεία

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: iliaoikonomia
Print Friendly, PDF & Email

Πρωταθλητής Ηλείας ποδοσφαίρου Λυκείων αναδείχθηκε το 2ο Γ.Ε.Λ. Αμαλιάδας που νίκησε στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος το Γ.Ε.Λ. Ζαχάρως με 1-0 την Παρασκευή (8/3) στο Στάδιο Πύργου.

Το παιχνίδι ωστόσο, που ήταν πολύ αμφίρροπο (ενώ δεν είχε κανονικό διαιτητή ποδοσφαίρου, αλλά απλό γυμναστή) σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια προς τη λήξη του! Επεισόδια ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, αλλά και με πολλή ένταση στην εξέδρα που παρακολουθούσαν οι συμμαθητές τους. Εικόνες που δεν τιμούν τον θεσμό του σχολείου και της ίδιας της Παιδείας, πάνω απ’ όλα.

Η ένταση μάλιστα συνεχίστηκε και έξω από το γήπεδο! Όπου σύμφωνα με μαρτυρία έφτασαν και… εξωσχολικές “ενισχύσεις”, ενώ κλήθηκε τελικά και η αστυνομία προκειμένου να διαλυθεί το πλήθος και να αποχωρήσουν όλοι ασφαλείς!

Χαρακτηριστική κι η μαρτυρία του παρευρισκόμενου, γιατρού αλλά και γνωστού φωτογράφου αθλητικών γεγονότων στην Ηλεία, Βαγγέλη Δημητρόπουλου: “Η διοργάνωση, με γνώμονα χρόνων τόσων και τόσων επεισοδίων, ήθελε επισταμένη παρακολούθηση. Υπήρξαν υβριστικά συνθήματα, κροτίδες, αναπληρωματικοί που πηγαινοέρχονταν στην εξέδρα, χωρίς καν σύσταση-παρατήρηση!

Ας το έκοβαν εκεί. Ας διακοπτόταν! Στο ημίχρονο υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση γυμναστή-προπονητή, με κάποιους φιλάθλους-μαθητές. Όσο περνούσε η ώρα,η ένταση του παιχνιδιού, τα “γαλλικά” που ανταλάσσονταν, και εν συνεχεία το γκολ κι οι αποβολές, όπλισαν χέρια σε παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις! Και πλέον, τίποτα και κανένας δεν μπορούσε να τα σταματήσει! Δυστυχώς για όλους και πολύ δε περισσότερο για τον ίδιο το θεσμό.

Ο παρατηρητης αγώνα, αν διέκρινα σωστά κάποια στιγμή δέχτηκε υβριστική συμπεριφορά σε συστάσεις που έκανε στον πάγκο της μιας ομάδας! Δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλα αυτά έγιναν στο βωμό μιας μοριοδότησης. Ανάλογα έγιναν και στον αντίστοιχο αγώνα σχολείων της Πάτρας την ίδια ώρα… Πρόκειται δυστυχώς για κάτι πολύ γενικευμένο τα τελευταία ειδικά χρόνια”.

ΠΗΓΗ: iliaoikonomia

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή