Επεισόδια, χημικά και προσαγωγές στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Print Friendly, PDF & Email

Ακόμη ένα συλλαλητήριο για τη Μακεδονία κατέληξε με… εκτεταμένα επεισόδια, χρήση χημικών και προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία.

Αρχικά εκατοντάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους το πρωί της Πέμπτης, φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία και διαδηλώνοντας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Περίπου μέχρι τις 13:30 όλα κυλούσαν ήρεμα, ώσπου μία ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στη μαθητική πορεία, μόλις ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση -και αφού αποχώρησε ο μεγαλύτερος όγκος των μαθητών-, κινήθηκε με πορεία στην οδό Αγίου Δημητρίου, εντόπισαν ομάδα αντιεξουσιαστών και ξεκίνησαν να εκτοξεύουν πέτρες.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες με τη σειρά τους εκτόξευσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους από την πορεία και να αποτρέψουν τη συμπλοκή με τους αντιεξουσιαστές.

Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε νέος γύρος εντάσεων, αυτή τη φορά στην Αγίου Δημητρίου. Οι νεαροί κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στη μαθητική πορεία για τη Μακεδονία, κινήθηκαν προς την οδό Εγνατία και άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια στο κτίριο όπου στεγάζεται η κατάληψη 111.

Προσαγωγές σε ανήλικους μαθητές

Στα επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές ανήλικων μαθητών.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή