Επιασε κορυφή ο ΠΑΟΚ με ανατροπή, τέλος στο αήττητο του Ατρόμητου

Print Friendly, PDF & Email

Ο ΠΑΟΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή, κέρδισε 2-1 τον Ατρόμητο, στην Τούμπα και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας την ΑΕΚ με 21 βαθμούς. Πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Γιαννιώτης έπειτα από 765 λεπτά, που αποτελεί την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κορυφαία κατηγορία.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορμητικά και στο πρώτα επτά λεπτά απείλησε δις με κεφαλιές του Μάτος και Κρέσπο. Στη συνέχεια ο Ατρόμητος απορρόφησε την πίεση του Δικεφάλου και στο 22′ αιφνιδίασε ανοίγοντας το σκορ. Ο Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ και ο 20χρονος Στρούγκης, που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο μόλις πριν δύο ημέρες, έγραψε με κεφαλιά το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με καθαρές φάσεις στο 34′ και στο 40′. Στην πρώτη περίπτωση ο Ελ Καντουρί αστόχησε απελπιστικά ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περίπτωσης, στη δεύτερη ο Κάνιας πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης ελάχιστα άουτ. Από την πλευρά του ο Ατρόμητος στο 41′ απείλησε με το 0-2 όμως ο Βασιλακάκης πλάσαρε άουτ από το πέναλτι.

Στο 43′ όμως, ύστερα από ωραίο συνδυασμό ο Μακ μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Στρούγκη. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα στο 44′ και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες (1-1) στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, στο 59′ ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά πλασέ του Ελ Καντουρί, ενώ στο 60′ ο Ρισβάνης έσωσε το 2-1 πάνω στη γραμμή έπειτα από κεφαλιά του Μάτος.

Τελικά η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 71′. Επειτα από φάση διαρκείας και αλλεπάλληλα σουτ, η μπάλα έφτασε στον Κάμπος, αυτός έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στον Ούμπιντες και κατέληξε στα δίχτυα του Γιαννιώτη.
Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει, ο Κάναντι γύρισε το 3-5-2 σε 4-4-2, οι Περιστεριώτες έγιναν πιο επιθετική και στο 80′ ο Κιβρακίδης είχε επικίνδυνο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ παρότι δεν μπόρεσε να κρατήσει την κατοχή δεν επέτρεψε άλλη φάση στον Ατρόμητο και κράτησε το πολύτιμο τρίποντο που τον φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτήν ήταν η πρώτη ήττα του Ατρόμητου στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Περιστεριώτες την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ, που απόψε εξέτισε και την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, παίζει την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Η Βαθμολογία έπειτα από 11 αγώνες
ΑΕΚ 21
ΠΑΟΚ 21
Ατρόμητος 20
Ολυμπιακός 20
Ξάνθη 16
Πανιώνιος 15
Λεβαδειακός 15
Παναθηναϊκός 14
ΠΑΣ Γιάννινα 14
Λαμία 13
ΑΕΛ 13
Αστέρας Τρίπολης 12
Κασσιόπη 11
Παναιτωλικός 10
Απόλλων Σμύρνης 10
Πλατανιάς 6

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή