Επιστολή ΠΑΟ στην ΚΕΔ: “Ασκεί συστηματική πίεση ο ΟΣΦΠ για τη διαιτησία”

Print Friendly, PDF & Email

H ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τα παράπονα που εξέφρασε μέσω του ματς ριπόρτ στην επίσημη ιστοσελίδα της για τη διαιτησία του Γκεστράνιους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αποφάσισε να στείλει και επιστολή στην ΚΕΔ, τη Δευτέρα (6/1).

Στην επιστολή των “πράσινων” υπάρχουν πέντε παρατηρήσεις. Το “τριφύλλι” αναγνωρίζει την πρόοδο της διαιτησίας με τη χρήση του VAR, στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται υπό την εποπτεία της UEFA και FIFA, ωστόσο κρούει το καμπανάκι υποστηρίζοντας πως ο Ολυμπιακός ασκεί συστηματική πίεση για ίδιον κέρδος με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να αδικηθεί στο ντέρμπι.

Αναλυτικά τα βασικά σημεία της “πράσινης” επιστολής:
Α) Η μεγάλη πρόοδος της διαιτησίας με τη χρήση του VAR, τα επιμορφωτικά σεμινάρια και τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι.

Β) Ο Παναθηναϊκός στήριξε και στηρίζει όλο αυτό το εγχείρημα υπό την εποπτεία UEFA/FIFA.

Γ) Παρατηρήθηκαν εξωθεσμικές πιέσεις από αρκετές ομάδες για να αποσταθεροποιηθει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δ) Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός άσκησε συστηματική πίεση προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή τη διαιτησία, κάτι που πιθανώς επηρέασε κάποιες αποφάσεις των διαιτητών στο ντέρμπι και είχε ως συνέπεια να αδικηθεί ο Παναθηναϊκός.

Ε) Είναι επιτακτική η ανάγκη να θωρακιστεί η διαιτησία από τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές που μόνο σκοπό έχουν το ίδιον κέρδος. Στην προσπάθεια αυτή ο Παναθηναϊκός θα είναι σύμμαχος.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή