Επιστροφή του ποδοσφαίρου στη Συρία με ένα τουρνουά στη Ράκα

Print Friendly, PDF & Email

Ποδοσφαιρικό τουρνουά με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων (Μανμπίτζ, Τακμπά, Ντεΐρ Ελ-Ζορ και Ράκα). διεξήχθη στη Συρία σε γήπεδο που πριν από λίγο καιρό χρησιμοποιούνταν από τους τζιχαντιστές ως φυλακή και χώρος εκτελέσεων.

“Μερικοί εκατοντάδες φίλαθλοι, φίλοι και σύντροφοι είναι παρόντες για να παρακολουθήσουν αυτήν την αναμέτρηση για το πρώτο τουρνουά ποδοσφαίρου μετά την πτώση του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό το γήπεδο ήταν ο χώρος που οι τζιχαντιστές φυλάκιζαν κι εκτελούσαν.

Ηταν η πρώτη φορά που επέστρεψα, έκλαψα. Αλλά, ήταν δάκρυα χαράς. Οι τζιχαντιστές δεν μας άφησαν ποτέ να παίξουμε. Μας σκότωναν”, υποστήριξε ο επιθετικός της Ταμπκά, Χικχάμ, ενώ από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής της Μανμπίτζ, Αχμέντ, είπε:

“Οταν μπήκα στο γήπεδο, τρομοκρατήθηκα. Έτρεμα, όλα επέστρεψαν στο μυαλό μου. Φθάσαμε εδώ με τα μάτια καλυμμένα. Έμεινα πέντε ημέρες, πριν με μεταφέρουν στη φυλακή του Τακμπά. Εκεί έμεινα άλλους τέσσερις μήνες. Διεπράχθησαν εγκλήματα σε αυτό το γήπεδο”.

Για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα μίλησε και ο διαιτητής των αγώνων, Ισμαέλ Γιούσεφ: “Τα δύο παιδιά μου πέρασαν εβδομάδες εδώ. Δεν έχει σημεία το αποτέλεσμα. Ο στόχος ήταν να συμμετέχω”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή