Επιτροπή Σωτηρίας Ηρακλή: «Παράνομος ο υποβιβασμός, ισονομία για όλους»

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη είχε η Επιτροπή Σωτηρίας του Ηρακλή, στο περιθώριο της οποίας δόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις του «Γηραιού» και τους κανονισμούς αδειοδότησης.

Αναλυτικά:

«Η ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 με έδρα το Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει νόμιμα στο πρωτάθλημα της Super League από το 2015 μέχρι σήμερα. Την τρέχουσα σεζόν 2016-2017 τερμάτισε αγωνιστικά ως δωδέκατη (12) ομάδα στο πρωτάθλημα των δεκαέξι ομάδων της Super League εξασφαλίζοντας τη σωτηρία της μέσα στον αγωνιστικό χώρο και υποσκελίζοντας τέσσερις ομάδες από το τέλος της βαθμολογίας.

Τον προηγούμενο μήνα έγινε μία προσπάθεια από τον συνεταιρισμό της Super League να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 για υποτιθέμενες χρηματικές οφειλές σε παίκτη της ομάδος, με σκοπό να τοποθετηθεί η εν λόγω ομάδα στην δέκατη πέμπτη θέση του σχετικού πίνακα. Η συγκριμένη κατάταξη υποβίβαζε την ομάδα στη β΄ εθνική και διατηρούσε στην Super League την ομάδα του Λεβαδειακού Βοιωτίας.  Η συγκεκριμένη πράξη έγινε με τρόπους που δεν προβλέπονται στο καταστατικό του συνεταιρισμού, συνεπώς έγινε παράνομα.

Η ομάδα του Λεβαδειακού τερμάτισε αγωνιστικά στην δέκατη πέμπτη θέση, που σημαίνει ότι υποβιβάζεται σύμφωνα με τις προκηρύξεις στη β΄εθνική.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 άμεσα προσέφυγε στο αρμόδιο διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο απαρτίζεται από τακτικούς εν ενεργεία δικαστές και δικαιώθηκε πανηγυρικά με την ακύρωση της απόφασης της Super League, την επιστροφή των τριών βαθμών στην ομάδα και μάλιστα με ψήφους 5-0.

Επειδή την ερχόμενη εβδομάδα θα επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League στην οποία η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 έχει κατακτήσει τη δωδέκατη θέση και με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, δρομολογείται η τοποθέτηση της εν λόγω ομάδος από μέλη του συνεταιρισμού παρανόμως στην τελευταία θέση του πίνακα βαθμολογίας λόγω της μη αδειοδότησης από την ΕΕΑ. Η συγκεκριμένη πράξη είναι τελείως παράνομη διότι πουθενά δεν προβλέπεται ποινή υποβιβασμού που προέρχεται από την κατάταξη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας από:

1) Την προκήρυξη του πρωταθλήματος

2) Από τον ΚΑΠ

3) Από τον κανονισμό αδειοδοτήσεων των ομάδων

Η ποινή που προβλέπεται σύμφωνα με τους παραπάνω κανονισμούς είναι μία και συγκεκριμένη: απαγόρευση μεταγραφών παικτών και συγκεκριμένα επιτρέπεται μία μεταγραφή παίκτη άνω των 23 ετών, δύο ανανεώσεις και απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων παικτών κάτω των 23 ετών.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, το ιστορικότερο σωματείο της Ελλάδος που δημιουργήθηκε το 1908 εν μέσω Οθωμανικής κατοχής της Βορείου Ελλάδος και βοήθησε τα μέγιστα για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, η ομάδα που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει υποβιβαστεί άλλες δύο φορές στη β΄ εθνική το 1980 και 2011 μόνο για εξωαγωνιστικούς λόγους και παρανόμως.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 δε ζητάει χάρη, αλλά να τηρηθεί η ισονομία για όλους και οι ποινές που προβλέπονται εδώ και χρόνια από τις αρμόδιες διατάξεις. Το μόνο που ζητά από την πολιτεία, είναι να τηρηθεί η νομιμότητα και όσα προβλέπονται από τους παραπάνω κανονισμούς.

Η Επιτροπή “Πρωτοβουλία για τη δικαίωση του Ηρακλή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή