Επιτυχημένο το τεχνικό τεστ για τη χρήση του VAR στο γήπεδο της Λάρισας

Print Friendly, PDF & Email

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/08 το προγραμματισμένο VAR Technical Test στο γήπεδο της Λάρισας. Στον αγώνα ομάδων Ακαδημιών, ο διαιτητής Πέτρος Τσαγκαράκης κατέφυγε μία φορά στη χρήση του συστήματος.

Όλα καλά κύλησαν στο Test που πραγματοποιήθηκε στην AEL FC Arena και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως το εν λόγω γήπεδο, από τα πιο σύγχρονα άλλωστε της χώρας, πληροί τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του συστήματος. Βέβαια, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι το τελικό “οκ” για όλα τα γήπεδα της Superleague στα οποία πραγματοποιούνται δοκιμές, θα δοθεί από τη FIFA, στην οποία αποστέλλονται όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται.

Όπως προαναφέρθηκε, στον αγώνα που διεξήχθη, ο Referee Πέτρος Τσαγκαράκης κατέφυγε σε μία ανασκόπηση ώστε με τη βοήθεια του VAR και του AVAR, Τάσου Σιδηρόπουλου και Χρόνη Κωσταρά αντίστοιχα, να ληφθεί η σωστή απόφαση στην αμφισβητούμενη φάση, όπως και έγινε.

* Τα επόμενα Technical Tests είναι προγραμματισμένα για την Κυριακή 18/08: Στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο φιλικό παιχνίδι του γηπεδούχου με τον Τηλυκράτη και σε αυτό του Πανιωνίου, στο φιλικό των κυανέρυθρων με τον Λεβαδειακό.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή