Αρχική ΕΠΟ ΕΠΟ: «Από 1η Ιουνίου 2018 σε εφαρμογή η 4η αλλαγή σύμφωνα με...

ΕΠΟ: «Από 1η Ιουνίου 2018 σε εφαρμογή η 4η αλλαγή σύμφωνα με το IFAB»

Διευκρινιστικό δελτίου Τύπου εξέδωσε η ΕΠΟ αναφορικά με την 4η αλλαγή ποδοσφαιριστή στην παράταση των επίσημων διοργανώσεων και την απόφαση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB).

Αναλυτικά:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα και προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα παραπληροφόρησης των Ελλήνων φιλάθλων, αναφορικά με την εφαρμογή του κανονισμού για την 4η αλλαγή ποδοσφαιριστή στην παράταση των επίσημων διοργανώσεων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, υποχρεούται να επαναλάβει τα εξής.

Η απόφαση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) να εισηγηθεί επίσημα στην FIFA την υιοθέτηση του κανονισμού της 4ης αλλαγής, ελήφθη -μετά από πειραματική εφαρμογή επί τριετία (2015-2018)- στις 3 Μαρτίου 2018 στη διάρκεια της 132ης συνεδρίασής του στη Ζυρίχη, στη διάρκεια της οποίας επισημοποιήθηκε και η χρήση του VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Η FIFA υιοθέτησε τις προτάσεις του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου και τις ενέταξε στους “κανόνες του παιχνιδιού”, θέτοντάς τις σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2018.

Προκειμένου να συνεισφέρει στην περαιτέρω ενημέρωση-επιμόρφωση των ενδιαφερόμενων, η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ε.Π.Ο. επισυνάπτει το σχετικό link από την ιστοσελίδα της FIFA και τη σχετική σελίδα από το εγχειρίδιο του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα:

https://www.fifa.com/development/education-and-technical/referees/laws-of-the-game.html

IFAB

Exit mobile version