ΕΠΣ Βοιωτίας: Στην ΕΠΟ η καταγγελία για τα ευρήματα του ορκωτού λογιστή

Print Friendly, PDF & Email

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας διαβιβάστηκε, από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών αδικημάτων της ΕΠΟ, η καταγγελία που έχει γίνει από το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Βοιωτίας, Ηλ. Καντά, με αφορμή το πόρισμα ορκωτού ελεγκτή για την περίοδο 2012 – 2016, όταν πρόεδρος της εν λόγω Ένωσης ήταν τον μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ και αναπληρωτής πρόεδρος αυτής, επί προεδρίας Γκιρτζίκη, Ευ. Τοπολιάτης.

Η καταγγελία έχει επίσης αποσταλεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη ο οποίος τη διαβίβασε στην Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ι. Συναδινό, στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Αρείου Πάγου Ελ. Τουλουπάκη, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, Π. Παναγάκη και στο Σ.Δ.Ο.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, όπως αναφέρει στην καταγγελία ο Καντάς, ο οποίος επίσης ήταν και είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Βοιωτίας, υπάρχουν ευρήματα που αφορούν 204 χρεωπιστώσεις που έχουν εντοπισθεί από τον Ορκωτό Λογιστή τις οποίες αναφέρει ως αδιευκρίνιστες και με ελλειπή στοιχεία, συνολικού ποσού 356.000,00 ευρώ περίπου, και τα οποία είχαν περιληφθεί στο φάκελο που διανεμήθηκε στους εκπροσώπους των σωματείων στη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ.Β. που πραγματοποιήθηκε στις 29 Γενάρη 2018, από τη σημερινή διοίκηση του Κώστα Νίκα.

Στην έκθεση του ορκωτού λογιστή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

α) Έγιναν συναλλαγές που λόγω έλλειψης στοιχείων δε διερευνήθηκαν περαιτέρω.

β) Υπάρχουν αδιευκρίνιστες καταθέσεις και μη προσκόμιση επαρκών στοιχείων για αναλήψεις με επιταγές.

Τέλος ο ορκωτός λογιστής επισημαίνει ότι «η άσκηση διαχείρισης από τους προσωπικούς λογαριασμούς υπαλλήλων και διοικούντων (σ.σ. αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα που βρίσκονται στη διάθεση του SoccerPlus) της Ένωσης είναι εντελώς λανθασμένη και ανεπίτρεπτη από το νόμο και το καταστατικό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διαχειριστικός έλεγχος σε Ενώσεις που στήριζαν το προηγούμενο «σύστημα» το οποίο διαφέντευε το ποδόσφαιρο έως το 2016, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το SoccerPlus είχε φέρει στη δημοσιότητα στοιχεία από το πόρισμα της εταιρείας που έκανε έλεγχο στην ΕΠΣ Χαλκιδικής (δείτε ΕΔΩ), επί των ημερών του Αργ. Βούλγαρη.

Ενός ακόμα «αγαπημένου παιδιού» του «συστήματος» και μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ επί των ημερών Σαρρή – Γκιρτζίκη…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή