ΕΠΣ Λάρισας: Στόχος η ενίσχυση των σωματείων και η ανάπτυξη της διαιτησίας

Print Friendly, PDF & Email

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρώτο περιφερειακό Δ.Σ. για το 2019 της ΕΠΣ Λάρισας με πρώτο σταθμό την πόλη των Φαρσάλων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Φαρσάλων.

Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Λάρισα στο πλαίσιο της αποκεντρωμένης λειτουργίας της συνεχίζει τις Περιφερειακές Συνεδριάσεις στους δήμους του Νομού Λάρισας, ώστε να μπορέσει να αφουγκραστεί καλύτερα τα προβλήματα των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου απηύθυνε αρχικά χαιρετισμό και καλωσόρισε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λάρισας κ. Δημήτρη Μπουχλαριώτη, τους Συμβούλους και τα σωματεία που παρευρέθηκαν.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Εσκίογλου τόνισε: «Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στα αθλητικά σωματεία που δίνουν πνοή και βγάζουν τα νέα παιδιά από το σπίτι. Πρέπει όλα τα νέα παιδιά να είναι με μια μπάλα και να συμμετέχουν σε αθλητικούς οργανισμούς, να γνωρίσουν το αθλητικό ιδεώδες, το ευ αγωνίζεσθε και να κοινωνικοποιηθούν. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε αυτά και να βοηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε ως αυτοδιοίκηση. Από τις ομάδες επισημάνθηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν στα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις τους, έχει γίνει καταγραφή από την Τεχνική Υπηρεσία και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και εντός του 2020 θα ξεκινήσουν τα έργα. Έχουμε καταθέσει ήδη τις ελλείψεις και τα προβλήματα στους αρμοδίους και αναμένουμε τα σχετικά προγράμματα του «Φιλόδημος» για το νέο έτος. Όσο αφορά την οικονομική ενίσχυση των σωματείων, θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου οι φάκελοι των ομάδων, να ελεγχθούν από την οικονομική επιτροπή του Δήμου και εν συνεχεία να γίνουν οι ενέργειες ώστε να ενταχθούν σε νέα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, να αποσταλούν και να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων νομού Λάρισας γι’ αυτή της την πρωτοβουλία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης αφότου αρχικά καλωσόρισε τον Δήμαρχο Φαρσάλων και τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην λειτουργία της ΕΠΣ Λάρισας, τις ενέργειες που έχει κάνει η ΕΠΣΛ ώστε να ελαφρύνει οικονομικώς τα σωματεία με κορυφαία την συμφωνία με το κέντρο αποκατάστασης «ANIMUS» που είναι δίπλα στους αθλητές και με έξοδα της Ένωσης μπορούν να αντιμετωπιστούν δωρεάν όλοι οι τραυματισμοί των αθλητών.

Επίσης αν ένας αθλητής τραυματιστεί σε αγωνιστικό χώρο και χάσει αρκετό διάστημα από την δουλειά του η ΕΠΣ Λάρισας δίνει οικονομική ενίσχυση στους αθλητές και τους βοηθά, ενώ κάθε χρόνο υπάρχουν δωρεάν δυο διαιτησίες σε όλα τα πρωταθλήματα.

Η Διοίκηση προσπαθεί συνεχώς να βρίσκει τρόπους για να εξασφαλίζει οικονομικούς πόρους στα σωματεία. Είμαστε η Ένωση με τα οικονομικότερα εξοδολόγια Πανελληνίως, με δωρεάν παρατηρητές ενώ κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει και έσοδα μέσω της ΕΠΣ Λάρισας με τις λαχειοφόρους που κάνουμε κάθε χρόνο.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της διαιτησίας τονίζοντας ότι η ΕΠΣ Λάρισας έχει 27 αξιολογημένους διαιτητές οι οποίοι ορίζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Επίσης τόνισε ότι κάθε εβδομάδα οι διαιτητές κάνουν τον δικό τους απολογισμό σε συνάντηση, βλέπουν τα λάθη τους, κρίνονται και βελτιώνονται. Η συζήτηση που έγινε με τους εκπρόσωπους των σωματείων εστιάστηκε περισσότερο στα οικονομικά προβλήματα και την ενίσχυση των ομάδων. Τέλος ο κ. Μπουχλαριώτης πρόσφερε ένα λάβαρο της ΕΠΣ Λάρισας στον κ. Εσκίογλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝ Λάρισας κ. Μπουχλαριώτης Δ. θέλουν να ευχαριστήσουν το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Εσκίογλου για την εγκάρδια υποδοχή και τη σοβαρότητα που αντιμετώπισε τα προβλήματα των τοπικών σωματείων όπως και τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. και πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣ Λάρισας κ. Μπασαγιάννη Χ., τους αντιδημάρχους κ.κ. Κουκουλιό Σ. και Γκατζόγια Ν., τον επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Δημοτική Πρωτοβουλία κ. Κων/νο Τύμπα, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Μπρόζο Κ. και Γκέβρο Γ. και τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Αμπελιάς και Διοικητικό Σύμβουλο της ΕΠΣΝΛ κ. Μπανιά Π. για την άψογη φιλοξενία που πραγματοποίησαν στη διοίκηση της ΕΠΣ Ν. Λάρισας και στα σωματεία της.

Επιπλέον, θέλουν να ευχαριστήσουν τους εκπροσώπους των σωματείων του Αχιλλέα Φαρσάλων, του Ολυμπιακού Αμπελιάς, της Δόξας Υπέρειας, του Ναρθακίου, της Αναγέννησης Φαρσάλων, του Ατρόμητου Βαμβακούς, της Νίκης Κρήνης, της Ακαδημίως Αχιλλέως, της Θύελλας Βασιλής, του Μέγα Αλέξανδρου Χαλκιάδων και του Σταυραετού Σταυρού για την παρουσία τους στο Δ.Σ.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων του Δήμου, της διοίκησης της ΕΠΣΝ Λάρισας και των εκπροσώπων των σωματείων έγινε κάτω από πολύ καλές συνθήκες και συζητήθηκαν ουσιαστικά θέματα για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην επαρχία Φαρσάλων όπως και για τρόπους εξοικονόμησης οικονομικών πόρων για να βοηθηθούν οι ομάδες.

Πηγή/Φώτο: ifarsala.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή