ΕΠΣ Μακεδονίας: Συζητήθηκε ο σχεδιασμός της Ενωσης για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Print Friendly, PDF & Email

Στο τακτικό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2019 συζητήθηκε ο σχεδιασμός της Ένωσης για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, προκειμένου οι αποφάσεις του να συμπεριληφθούν στις προκηρύξεις πρωταθλήματος και κυπέλλου και να γίνουν άμεσα γνωστές στα σωματεία για τον έγκαιρο προγραμματισμό τους:

Α. Για την υποχρεωτική συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών στους αγώνες αρμοδιότητας της ΕΠΣ Μακεδονίας ανά κατηγορία έγινε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου και αναλύθηκε η σκοπιμότητα εφαρμογής του μέτρου και η χρησιμότητά του στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε η άμεση εφαρμογή του μέτρου ή η πιλοτική εφαρμογή του, η υποχρεωτική συμμετοχή των νεαρών ποδοσφαιριστών στην 11άδα ή στην 18άδα στην Α1 και Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία στο πρωτάθλημα ή στο κύπελλο και η εν συνεχεία ένταξη των άλλων κατηγοριών, να υπάρξει ποσόστωση μεταξύ των ομάδων της πόλης και της περιφέρειας, να υπάρξει bonus στα σωματεία που θα χρησιμοποιήσουν τους περισσότερους ποδοσφαιριστές καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και τονίστηκε ότι η κάθε αλλαγή δεν πρέπει να αποθαρρύνει τα σωματεία, εφόσον βρίσκεται προς την θετική κατεύθυνση, θα τα βοηθήσει στη διαχρονική επιβίωσή τους, τη συνεχή συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και τη μείωση του ετήσιου κόστους λειτουργίας τους, εφόσον θα δίνουν τη δυνατότητα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές ν’ αγωνιστούν, προκειμένου να μην εξαφανιστούν από το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου όταν δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα Υποδομών.

Επίσης, κατατέθηκε η πρόταση για υποχρεωτική συμμετοχή δύο νεαρών ποδοσφαιριστών Κάτω των 18 χρόνων, δηλαδή γεννηθέντων το έτος 2001 και νεότερων στην 18άδα στους αγώνες πρωταθλήματος της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και ενός στην 11άδα στους αγώνες κυπέλλου. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται κατά έναν ποδοσφαιριστή κάθε αγωνιστική περίοδο, προκειμένου να υπάρξει υποχρεωτική συμμετοχή στην 11άδα ύστερα από τρεις αγωνιστικές περιόδους και η σταδιακή ένταξη και των υπολοίπων κατηγοριών (Β’ και Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία) στο παραπάνω μέτρο.

Β. Να συνεχίσει η ΕΠΣΜ να δέχεται προτάσεις απ’ όλα τα σωματεία, τους φορείς του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους συντελεστές των αγώνων για την αρτιότερη διοργάνωση των αγώνων της σ’ όλες τις κατηγορίες.

Γ. Να συνεχιστεί η συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ και το τμήμα αθλητιατρικής για την προληπτική ιατρική εξέταση των ποδοσφαιριστών και την έκδοση Κάρτας Υγείας Ποδοσφαιριστή, καθώς όπως είναι γνωστό από την 1η Αυγούστου 2019 θα είναι υποχρεωτική να την κατέχει κάθε ποδοσφαιριστής, προκειμένου ν’ αγωνίζεται ή να προπονείται.

Δ. Να γίνουν δεκτές προτάσεις διαγνωστικών ή ιατρικών κέντρων, προκειμένου να εξετάζουν ποδοσφαιριστές με κάποιο αντίτιμο που θα γίνει γνωστό σ’ όλους τους ενδιαφερόμενους ποδοσφαιριστές.

Ε. Να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός της Τεχνικής Επιτροπής για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων των μικτών ομάδων της Ένωσης.

ΣΤ. Να συνεδριάσουν από κοινού οι Επιτροπές Πρωταθλήματος και Κυπέλλου για τη σύνταξη των προκηρύξεων πρωταθλήματος και κυπέλλου της νέας αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή