Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου πριν τον τελικό του μπάσκετ

Print Friendly, PDF & Email

Σε 21 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων οι επτά έγιναν συλλήψεις,προχώρησε η τοπική ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο του Ηρακλείου, λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στα «Δύο Αοράκια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr δύο από τα επτά άτομα που συνελήφθησαν έχουν καταγωγή από την Κρήτη και συγκεκριμένα από Χανιά και Ηράκλειο ενώ οι άλλοι πέντε, είναι οπαδοί που έφτασαν στο Ηράκλειο μέσω Χανίων για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, παρά την απαγόρευση της εισόδου σε οπαδούς.

Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που τα πράγματα ξέφυγαν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων με συνέπεια να σημειωθούν επεισόδια και να προκληθούν ζημιές σε δύο επιχειρήσεις στο κέντρο.

Σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στους συλληφθέντες και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποίησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

18 μεταλλικές ράβδοι (μπετόβεργες, χαλκοσωλήνες),
πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ,
σφυρί, κροτίδα, ξύλινη ποιμενική ράβδος,
3 πυροσβεστήρες απασφαλισμένοι – χρησιμοποιημένοι,
3 χρησιμοποιημένα βεγγαλικά χειρός,
2 σακβουαγιάζ,
4 μεταλλικά τμήματα – υπολείμματα βεγγαλικών χειρός ,
5 μάσκες απόκρυψης χαρακτηριστικών προσώπου,
μικροποσότητα κάνναβης
χρησιμοποιημένη φωτοβολίδα χειρός, καθώς και χρησιμοποιημένο βεγγαλικό καπνογόνο.

Ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας

Η απαγόρευση της εισόδου στους οπαδούς καθώς και τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί στο λιμάνι του Πειραιά το προηγούμενο βράδυ, είχαν θέσει σε ετοιμότητα την τοπική ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο η οποία είχε πάρει όλα τα μέτρα και μάλιστα με το παραπάνω γι’αυτό και κατάφερε να αποφευχθούν εικόνες και καταστάσεις που κανείς δεν ήθελε να δει και να ζήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των αστυνομικών που διατέθηκαν για τη λήψη μέτρων καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, έφτασε τους 420.

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή