Ερντογάν στην επέτειο της ελληνικής ήττας: Θα εξοντώνουμε τους εχθρούς μας

Print Friendly, PDF & Email

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να εξοντώνει απειλές κατά της ύπαρξής της στη ρίζα τους» δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του για την 95η επέτειο της «Ημέρας Νίκης» της 30ης Αυγούστου.

Πρόκειται για την τελευταία μάχη μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών δυνάμεων που δόθηκε στις 30 Αυγούστου 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ, με ήττα των ελληνικών δυνάμεων. Η επέτειος ονομάζεται στην Τουρκία «Ημέρα Νίκης».

«Η νίκη της 30ης Αυγούστου είναι η διακήρυξη της θέλησης του έθνους μας προς ολόκληρο τον κόσμο να ζει ανεξάρτητο στην πατρίδα του, την οποία θεωρεί πιο πολύτιμη από τη δική του ζωή. Έχοντας διαμορφώσει την ιστορία με τις πολιτικές και κοινωνικές της συνέπειες, αυτή η νίκη έγινε πηγή έμπνευσης και ελπίδας για πολλά καταπιεσμένα έθνη που πολεμούσαν έναν πόλεμο ανεξαρτησίας ενάντια στους ιμπεριαλιστές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μήνυμα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «η Τουρκία διατηρεί την ίδια αποφασιστικότητα για να νικήσει κάθε απειλή, επίθεση ή προσπάθεια σαμποτάζ ενάντια στην οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία της όπως έκανε πριν από 95 χρόνια. Ο αδιάλειπτος αγώνας που αντιμετωπίζουμε εναντίον αιματηρών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως οι FETO, ISIS, PKK, PYD κ.λπ. χωρίς να κάνουμε παραχωρήσεις σχετικά με το νόμο, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία είναι το πιο εμφανές παράδειγμα της αποφασιστικότητας μας».

Όπως αναφέρει ο τούρκος πρόεδρος, «με τον αγώνα της, η Τουρκία προστατεύει όχι μόνο τους πολίτες της, αλλά και συμβάλλει στην παγκόσμια ασφάλεια».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να εξαλείφει τις απειλές κατά της ύπαρξής της στη ρίζα τους. Χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη πηγή δύναμης μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη του έθνους μας, η οποία έχει συνενωθεί γύρω από τις αρχές του ‘’Ένα Έθνος, μία σημαία, μία πατρίδα και ένα κράτος’’, καθώς η υποστήριξη φιλικών χωρών» καταλήγει το προεδρικό μήνυμα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή