Αρχική Super League 1 Ερώτημα ΟΣΦΠ στη λίγκα για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών του...

Ερώτημα ΟΣΦΠ στη λίγκα για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών του Μαρινάκη

Με αφορμή την παραπομπή στο ακροατήριο της ποδοσφαιρικής υπόθεσης με τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων να βαραίνουν κατά περίπτωση τους μεγαλομετόχους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Λεβαδειακός, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απηύθυνε ερώτημα στη Super League, περί υποχρέωσης ή μη μεταβίβασης των μετοχών που κατέχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, τόσο ο Μαρινάκης όσο και ο Σπανός παραιτήθηκαν από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Ατρόμητος αντίστοιχα, επειδή δημιουργήθηκε στο πρόσωπό τους κώλυμα βάσει του Άρθρου 3, του Νόμου 2725/99. Ο Νόμος κάνει λόγο και για υποχρέωση μεταβίβασης των μετοχών όσων παραπέμπονται σε δίκη για κακούργημα, κάτι που είπε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όμως για το θέμα της υποχρεωτικής μεταβίβασης των μετοχών υπάρχουν νομικές απόψεις, οι οποίες αμφισβητούν τη συνταγματικότητά της.

Την ερχόμενη Πέμπτη (14/12) η Super League θα κληθεί να πάρει θέση στο θέμα:

Αναλυτικά τα θέματα της ημερησίας διατάξεως:

1. Διαπραγμάτευση με NOVA (δικαιώματα αγωνιστικής περιόδου 2018-19).

2. Θέματα κεντρικής χορηγίας.

3. Πρόγραμμα Β΄Γύρου Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (17η – 30η Αγωνιστική).

4. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών χρήσης 1/7/2017 – 30/6/2018.

5. Συζήτηση αιτήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός (υποχρέωση ή μη μεταβίβασης μετοχών σε περίπτωση κωλύματος άρθρου 3 Ν.2725/1999).

6. Διάφορα.

Exit mobile version