Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στους Παράκτιους Μεσογειακούς

Print Friendly, PDF & Email

Ανησυχητικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στην προετοιμασία των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Β΄Αθηνων, Άννα Καραμανλή.

Η κ. Καραμανλή με ερώτησή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού σημειώνει ότι οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019, που θα διεξαχθούν στην Πάτρα αποτελούν σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία τόσο για την πόλη όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ωστόσο, όπως τονίζει η Βουλευτής Β΄Αθηνών, αν και έχουν παρέλθει 2 μήνες από την ανάληψη της διοργάνωσης καμία σχετική ενέργεια δεν έχει δρομολογηθεί και δεν έχει συσταθεί καν ο φορέας που θα αναλάβει την υλοποίησή της.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Πατρέων, με πρόσφατη επιστολή του προς των Υφυπουργό Αθλητισμού προειδοποιεί ότι τόσο ο σχεδιασμός των απαιτούμενων έργων όσο και η χρηματοδότησή τους παραμένει στον αέρα. Ταυτόχρονα γνωστοποιεί ότι η Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη με κάθε μορφή χορηγίας στη διοργάνωση.

Η κ. Καραμανλή υπογραμμίζει τη σημασία των Αγώνων τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για το κύρος του ελληνικού αθλητισμού και επισημαίνει τους κινδύνους από την περεταίρω κωλυσιεργία στην προετοιμασία τους.

Τέλος η Βουλευτής Β΄Αθηνών ρωτά τον Υφυπουργό Αθλητισμού:
Πότε θα υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα σχετικά με την υλοποίηση και τη χρηματοδότηση των αθλητικών υποδομών;
Πότε θα συγκροτηθεί το Νομικό Πρόσωπο που θα έχει και την οργανωτική ευθύνη των Αγώνων;
Ποια η θέση της Κυβέρνησης για τη σταθερή άρνηση της Δημοτικής Αρχής σε κάθε μορφή χορηγίας των Αγώνων;

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή