Αρχική Πολιτική Βουλή - Νομοσχέδια Καραμανλή: “Το κυβερνητικό αφήγημα για πάταξη της βίας καταρρέει σαν χάρτινος πύργος”

Καραμανλή: “Το κυβερνητικό αφήγημα για πάταξη της βίας καταρρέει σαν χάρτινος πύργος”

Το πρόβλημα της αθλητικής βίας, μετά τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ, φέρνει και πάλι στη Βουλή η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄Αθηνών ‘Αννα Καραμανλή.

Στην ερώτησή της προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, η κ. Καραμανλή τονίζει ότι το κυβερνητικό αφήγημα για πάταξη της βίας καταρρέει καθημερινά σαν χάρτινος πύργος. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά “από τα γήπεδα των ερασιτεχνικών κατηγοριών και τις πισίνες του πόλο μέχρι το ΟΑΚΑ, οι αγωνιστικοί χώροι θυμίζουν ξέφραγο αμπέλι και πεδίο μάχης”.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι τα τελευταία επεισόδια επιβεβαίωσαν την αδυναμία της Πολιτείας να προλαμβάνει τέτοια κρούσματα, τα οποία ήταν προφανέστατα προσχεδιασμένα.

Επιπλέον σημειώνει ότι παρά τις συναντήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού με αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση σχετικά με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για την πάταξη της βίας, με βάση την τεχνογνωσία της.
Τέλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς τι σκοπεύουν να πράξουν για την ενίσχυση και αναβάθμιση των Τμημάτων Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, με έμφαση στην πρόληψη, καθώς και με την καθολική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της Κάρτας Φιλάθλου, που έχουν λάβει αλλεπάλληλες παρατάσεις.

Exit mobile version