Ερώτηση Πλατανιά στην ΕΕΑ για τη σύνθεση των Διαιτητικών Επιτροπών της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ Πλατανιάς απευθύνει ερώτηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη σύνθεση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομών Διαφορών, υπογραμμίζοντας πως δεν λειτουργεί βάσει νόμου με τακτικούς δικαστές, ενώ αφήνει αιχμές κατά του προέδρου Ανδρόνικού.

Οι Κρητικοί εν ολίγοις επισημαίνουν πως οι διαιτητικές επιτροπές της ΕΠΟ λειτουργούν με παράνομη σύνθεση και ζητούν να μάθουν από την ΕΕΑ αν οι αποφάσεις τους είναι νομικά δεσμευτικές και εκτελεστές.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΡΩΤΗΜΑ

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ που εδρεύει στον Πλατανιά Χανίων κι εκπροσωπείται νόμιμα

Κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμα μέλη,
Με το παρόν έγγραφο μας απευθυνομαστε στην Επιτροπή Σας ως το καθ ‘ύλην αρμόδιο όργανο, προκειμένου να πληροφορηθουμε επίσημα για το ισχύον νομικό status των υποτιθέμενων διαιτητικών Επιτροπών της ΕΠΟ.
1.Συγκεκριμένα, όπως γνωρίζετε στην ΕΠΟ λειτουργούν με σκοπό την επίλυση οικονομικών διαφορών μεταξύ ΠΑΕ και ποδοσφαιριστών – προπονητών, η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών και σε εφετειακό βαθμό το Διαιτητικό Δικαστήριο.
2.Σύμφωνα με το Νόμο ΚΟΝΤΟΝΗ αλλά και τις σχετικές εγκυκλίους της Πολιτείας ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΥΝΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΈΣ.
3.Ομως κατά προκλητική και συστηματική παραβίαση του Νόμου η ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ εξακολουθεί να λειτουργεί με contra legem σύνθεση αποτελούμενη από έναν συνταξιούχο δικαστή ως Πρόεδρο και δύο δικηγόρους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων ως μελών.
3. Σημειωτέον ότι το όργανο αυτό ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΊΔΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟ,
4.ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΏΝ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΊΔΙΑ Η ΣΣΕ, ΚΑΘΩΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΌΡΓΑΝΟ, ΠΛΗΝ ΌΜΩΣ ΡΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΡΙΜΕΛΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ,
5.ΟΛΩΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ Ο ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΕΟΔ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ,
6.Η ΕΠΟ δυστυχώς συγκαλύπτει την προφανή παρανομία και αντισυνταγματικοτητα του οργάνου και ο κ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ως ισόβιος πρόεδρος συνεχίζει τα δικονομικά πραξικοπήματα του που όμως προκαλούν τεράστια οικονομική βλάβη στους διαδίκους, καθώς οι μεν ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αποκτήσουν εκτελεστό τίτλο, οι δε ΠΑΕ ουσιαστικά εξαναγκάζονται να πληρώνουν τα αυθαιρέτως επιδικαζόμενα ποσά.
7.Υπενθυμιζεται ότι λόγω της πάγιας από το 2006 νομολογίας της ΕΕΑ, ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΕΟΔ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ.
8.Ομοιως και το τμήμα περιαφής διαιτητικών αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών αρνείται να αποδώσει τον εκτελεστήριο τύπο στις αποφάσεις της,
9.Μεγαλύτερη απόδειξη για την υφιστάμενη παρανομία αποτελεί και η πάγια νομολογία των πολιτικών Δικαστηρίων
10.Δυστυχώς πάντως και το Διαιτητικ’ο Δικαστήριο που κι αυτό παράνομα αποτελείται από μεικτή σύνθεση Αρεοπαγιτών και δικηγόρων με εντελώς αυθαίρετες αποφάσεις απορρίπτει τις ενστάσεις μας

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ

ΝΑ γνωμοδοτησετε επί των τεθεντων ερωτημάτων μας και να μας απαντήσετε για το νομικό status των διαιτητικών Επιτροπών της ΕΠΟ και για τη νομικη δεσμευτικότητα – εκτελεστότητα των αποφάσεων τους.

ΑΘΗΝΑ 27-9-2018

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή