Ερώτηση στη Βουλή για τις καταγγελίες της ΕΟΠ για τη χρηματοδότησή της

Print Friendly, PDF & Email

Τις καταγγελίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας(ΕΟΠ) για απόπειρα οικονομικού της στραγγαλισμού φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της η Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή.

Η κ. Καραμανλή επικαλείται σχετική ανακοίνωση της αθλητικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με την οποία τον περασμένο Μάιο εισέπραξε την 1η δόση της επιχορήγησης του 2017, χωρίς έκτοτε να λάβει άλλη χρηματοδότηση από την Πολιτεία. Μόλις στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου και μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις των ανθρώπων της ΕΟΠ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2017 και υπέγραψε την εκταμίευση των δύο υπολειπόμενων δόσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ αρνούνται να εκτελέσουν τις σχετικές αποφάσεις και καταγγέλλουν εξωθεσμικές παρεμβάσεις και “υπόγειες συναλλαγές”.

Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών τονίζει τη δυσχερή οικονομική θέση της Ομοσπονδίας που υποχρεώνει τους αθλητές να καλύπτουν οι ίδιοι τα σχετικά έξοδα και υπογραμμίζει την υποχρέωση της Πολιτείας για απόλυτη διαφάνεια στους όρους χρηματοδότησης των αθλητικών ομοσπονδιών.

Τέλος η κ. Καραμανλή ρωτά τον Υφυπουργό Αθλητισμού:
– Για ποιο λόγο δεν εφαρμόζονται οι ήδη δρομολογημένες – με αδικαιολόγητη καθυστέρηση – αποφάσεις της ΓΓΑ αναφορικά με τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το έτος 2017;
– Ποια η θέση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού σχετικά με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας περί διώξεων, οικονομικού αποκλεισμού, εκβιαστικών μεθόδων και επιχείρησης χειραγώγησης της ελληνικής ποδηλασίας;

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή