Αρχική SocceroPolis Media Mύνημα σε αθλητικούς συντάκτες που εμπλέκονται σε προσωπικές αντεγκλήσεις με συναδέλφους

Mύνημα σε αθλητικούς συντάκτες που εμπλέκονται σε προσωπικές αντεγκλήσεις με συναδέλφους

ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση εν όψει του τελικού Κυπέλλου υπενθυμίζοντας ότι η πληροφόρηση δεν είναι μέσο προπαγάνδας και ότι οι αντεγκλήσεις μεταξύ συναδέλφων δεν χωρούν.

Αναλυτικά:

“Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Π.Σ.Α.Τ., ενόψει του τελικού Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, χαιρετίζουν την στάση των συναδέλφων, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης κάτω από αντίξοες κοινωνικές, εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, ανεπηρέαστοι από τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

Οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται σε προσωπικές αντεγκλήσεις με συναδέλφους δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο των αθλητικών συντακτών.

Καλούμε αυτούς τους λίγους δημοσιογράφους να μην ξεχνούν ότι «η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας… και ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές του πεποιθήσεις», όπως αναφέρει το άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος”.

Exit mobile version