Ευθύνη της διοίκησης είναι να μην πάει χαμένη η δουλειά που γίνεται στην ομάδα

Print Friendly, PDF & Email

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑ

Φτάνοντας αισίως στην 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League o Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης ξεπερνώντας τις προσδοκίες ακόμη και του πλέον αισιόδοξου φιλάθλου της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Οι Πράσινοι με ένα ρόστερ «αποψιλωμένο» από ηγετικές προσωπικότητες και με ποδοσφαιριστές ως επί το πλείστον άπειρους και νεαρούς σε ηλικία έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής κάτι που για πολλούς φάνταζε ως μακρινό όνειρο με την έναρξη της εφετινής σεζόν.

Αν συνυπολογίσει κανείς την παρατεταμένη διοικητική αβεβαιότητα, τους περιορισμούς στις μετεγγραφές αλλά και την «κληρονομιά» του -6 από την προηγούμενη σεζόν λόγω της τιμωρίας που επεβλήθη στην ΠΑΕ για οφειλές, γίνεται πλήρως κατανοητό το μέγεθος του άθλου του Τριφυλλιού που αυτή την στιγμή βρίσκεται στον βαθμολογικό πίνακα πάνω από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ η οποία έχει υπερδιπλάσιο προϋπολογισμό, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να κοντράρει στα ίσια στον ΟΣΦΠ στο Φάληρο της αμέσως προηγούμενη αγωνιστική παρά την διαφορά ποιότητας και αξίας των ρόστερ των «αιωνίων».

Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας δεν μπορεί παρά να πιστωθεί στον τεχνικό του συλλόγου ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει σχεδόν από το μηδέν ένα ομοιογενές σύνολο που κατά διαστήματα είναι σε θέση να παράξει ελκυστικό ποδόσφαιρο όπως συνέβη στην εντός έδρας πεντάρα επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ομάδα δείχνει πως έχει παρόν και μέλλον αφού οι νεαροί ποδοσφαιριστές όσο «τρέχουν» χιλιόμετρα στην μεγάλη κατηγορία και αποκτούν παραστάσεις, τόσο μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η βελτίωσή τους με την πάροδο του χρόνου, πάντοτε με την ορθή καθοδήγηση του τεχνικού επιτελείου που δείχνει να δικαιώνει τις προσδοκίες εκείνων που το επέλεξαν.

Ίσως η απόφαση αυτή να είναι και από τις ελάχιστες της διοίκησης που διακρίνονται από ορθολογισμό όλο αυτό το διάστημα. Και στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμιστεί η ευθύνη των διοικούντων απέναντι στην ομάδα και στον κόσμο της ενόψει της δύσκολης συνέχειας εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Ο ΠΑΟ δείχνει να στηρίζεται σε έναν ελληνικό κορμό (έστω και εξ’ ανάγκης), ο οποίος αποτελεί μια καλή βάση προκειμένου να καταφέρει ο σύλλογος να επανέλθει σταδιακά στον δρόμο των επιτυχιών. Ωστόσο για να συμβεί κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση με ποιοτικές προσθήκες οι οποίες θα «ανεβάσουν» επίπεδο το υπάρχον ρόστερ. Βέβαια οι προσθήκες προϋποθέτουν την ύπαρξη ρευστότητας στα ταμεία της ΠΑΕ και όσο το διοικητικό τοπίο παραμένει ομιχλώδες, ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν το καλοκαίρι θα υπάρχει επαρκές μπάτζετ ώστε να στηριχθεί η προσπάθεια για την «οικοδόμηση» μιας ακόμη πιο βελτιωμένης εκδοχής του «πράσινου» ρόστερ.

Για τον απλό φίλαθλο του Τριφυλλιού είναι αδιάφορο το ποιός θα αναλάβει τα διοικητικά ηνία του συλλόγου. Είτε το status quo παραμείνει αναλλοίωτο, είτε προχωρήσει η υπόθεση του Πιεμπονγκσάντ, είτε κάνει την εμφάνισή του κάποιο τρίτο πρόσωπο στα «πράσινα» δρώμενα, το ζητούμενο είναι αυτή η ομάδα να στηριχθεί όπως της αξίζει προκειμένου να είναι σε θέση το τεχνικό τιμ να συνεχίσει απρόσκοπτα την δουλειά του.

Άλλωστε το εφετινό «πείραμα» αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως δεν είναι απαραίτητες οι αλόγιστες σπατάλες των προηγούμενων ετών ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό ρόστερ με αξιώσεις πρωταθλητισμού. Η βάση υπάρχει, η φανέλα είναι ακόμη το ίδιο «βαριά» με την ιστορία της ομάδας και τα άτομα που «τρέχουν» το αγωνιστικό κομμάτι δείχνουν να έχουν τις γνώσεις και το σχέδιο για να επιτρέψει ο σύλλογος στην θέση που του αρμόζει. Πλέον είναι ευθύνη της διοίκησης να πράξει τα δέοντα ώστε να μην πάει χαμένη όλη η προσπάθεια που γίνεται από την αρχή της περιόδου στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή