Ευρωμπάσκετ: Θύμισε… Ελλάδα και πέρασε στους «16»

Print Friendly, PDF & Email

Η Ελλάδα έδειξε επιτέλους μέρους των δυνατοτήτων της και κερδίζοντας 95-77 την Πολωνία εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16» του Ευρωμπάσκετ όπου θα διασταυρωθεί στον με τη Λιθουανία.

Η Ελλάδα στο παιχνίδι με την Πολωνία ήταν υποχρεωμένη να κερδίσει διότι σε αντίθετη περίπτωση θα γνώριζε ένα οδυνηρό αποκλεισμό. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αποφασιστικοί και έφτασαν τελικά σε μία επιβλητική νίκη.
Με αυτήν την επικράτηση η «γαλανόλευκη» ολοκλήρωσε τον όμιλο στη Φινλανδία με ρεκόρ 2-3 και τερμάτισε τέταρτη πίσω από τις Σλοβενία, Φινλανδία και Γαλλία και μπροστά από τις Πολωνία, Ισλανδία. Τσέκαρε έτσι το εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη, όπου το Σάββατο θα παίξει με τη Λιθουανία σε νοκ άουτ αναμέτρηση για την είσοδό της στην τελική οχτάδα.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ήταν ο Κώστας Σλούκας με 26 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση και έκανε ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ με 24 πόντους και 10 ασίστ! Θετικότατη ήταν και η παρουσία του Παπαγιάννη με οχτώ πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Από την Πολωνία κορυφαίος ήταν ο Κούλιγκ με 26 πόντους, ενώ ο Βατζίνσκι σκόραρε 17 και ο Κόζαρεκ 12.

Αναλυτικά οι πόντοι της Εθνικής
: Καλάθης 24, Μπουρούσης 10, Σλούκας 26, Παππάς 3, Παπαγιάννης 8, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 8, Παπαπέτρου 2.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή