Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η θρυλική Αρίθα Φράνκλιν

Print Friendly, PDF & Email

Την τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 76 ετών, η θρυλική Αρίθα Φράνκλιν, στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ, σύμφωνα με εκπρόσωπό της που επικαλείται το Associated Press.

Η αιτία θανάτου της, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν καρκίνος στο πάγκρεας.

Κατά τη διάρκεια της μακράς της σταδιοδρομίας, η «Βασίλισσα της Σόουλ» κέρδισε 18 βραβεία Grammy, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς.

Είχε συνολικά 21 singles στην κορυφή του Billboard R&B Singles Chart. Δύο από αυτά, το «Respect» τη δεκαετία του 1960 και το ντουέτο της με τον Τζορτζ Μάικλ τη δεκαετία του 1980, «I Knew You Were Waiting (For Me)» ανέβηκαν μέχρι την πρώτη θέση του Billboard Hot 100.

Η Αρίθα Φράνκλιν διεγνώσθη με καρκίνο το 2010 και τραγούδησε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2017 για λογαριασμό του ιδρύματος του Έλτον Τζον κατά του AIDS (κεντρική φωτογραφία).

Η τελευταία συναυλία στην οποία εμφανίστηκε ήταν λίγους μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2017 στην Φιλαδέλφεια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ενώ ήταν ήδη εξαντλημένη από τη νόσο.

Μεταξύ των πολύ γνωστών της επιτυχιών βρίσκονται τραγούδια όπως: (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Day Dreaming, Jump to It, Freeway of Love και το A Rose Is Still A Rose.

Το 2005 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους της απένειμε το μετάλλιο της Ελευθερίας, την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση για έναν πολίτη στις ΗΠΑ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή