«Εχουν αρχίσει και βγαίνουν στη φόρα όλα τα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου»

Print Friendly, PDF & Email

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στη συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, έκανε μεταξύ άλλων αναφορά και στην υπόθεση του διεθνούς διαιτητή Τζήλου.

Με αφορμή τα νέα βίαια επεισόδια το περασμένο Σαββατοκύριακο σε αγώνα πόλο γυναικών, ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε και στον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου, τονίζοντας:

«Στην περίπτωση του ξυλοδαρμού του διαιτητή έχουν αρχίσει και βγαίνουν στη φόρα όλα τα στοιχεία που μαρτυρούν την πολυπλοκότητα της επίθεσης αυτής και τα σκοτεινά δίκτυα που προσπαθούν να επιβάλλουν την ατζέντα της. Θα υπάρχει διαλεύκανση και το νομοσχέδιο θα μας δώσει νέα όπλα στη φαρέτρα μας.

Για την Επιτροπή Επαγγελματικό Αθλητισμού τόνισε: «Θα υπάρξει μία νομοθετική βελτίωση και για το διορισμό της ΕΕΑ θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων.

Ο τρόπος που πλέον δομείται η ΕΕΑ και τα εργαλεία που αποκτάει βοηθούν για πρώτη φορά να έχουμε έναν ουσιαστικό έλεγχο. Ο ρόλος της δεν είναι να κάνει ένα καλύτερο πρωτάθλημα, δεν είναι διοργανώτρια αρχή. Είναι να κάνει οικονομικό έλεγχο και να ελέγχει τις πιθανότητες για το μαύρο χρήμα».

Για το ποσοστό της μεταβίβασης των μετοχών για το οποίο θα γίνεται έλεγχος: «Ορίζουμε το ποσοστό με τα δεδομένα νούμερα του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού. Δεν είμαστε στην Ισπανία με ομάδες με μετοχικό κεφάλαιο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρών, που μία αλλαγή στο 2% σημαίνει ένα τεράστιο ποσό.

Στη φάση που βρισκόμαστε και για τα επόμενα χρόνια, πέρα από δύο, ενδεχόμενα τρεις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες, ούτε καν καλαθοσφαιρικές, έχουν υψηλά νούμερα. Το 5% μας διασφαλίζει και εκεί πραγματικά χτυπούν τα καμπανάκια και μπορεί να μας δημιουργήσει από το σημείο αυτό και μετά θέμα για την προέλευση των χρημάτων»

Για τα οικονομικά των ομοσπονδιών: Το νομοσχέδιο έρχεται εξορθολογίσει τα οικονομικά των ομοσπονδιών. Αυτές που δεν χρειάζονται υπαλλήλους δεν θα απολύουν τους εργαζόμενους αλλά θα μεταφέρονται σε άλλες ομοσπονδίες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους υποστηρίξουν και τους έχουν ανάγκη».

Για τη συμμετοχή δικηγόρων στις εκλογές των σωματείων: «Διασφαλίζουμε ότι δεν θα έχουμε τα φαινόμενα όλη η αθλητική ζωή της χώρας και το χειρότερο η ερασιτεχνική, να κινείται γύρω από τις δικαστικές αίθουσες».

Για την εκπροσώπηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό:
«Το ζήτημα της εκπροσώπησης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι κομβικό, δεν είναι θέμα συνδικαλισμού, δεν είναι θέμα κομματικό, είναι θέμα διαφάνειας, είναι θέμα των συνταγματικών δικαιωμάτων της μειοψηφίας και αυτό πρέπει να είναι στο επίκεντρο.

Γιατί ο κομματισμός υπάρχει, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και χωρίς απλή αναλογική και με ένα ψηφοδέλτιο και με δέκα ψηφοδέλτια και αυτός ο κομματισμός κινδύνευσε να τινάξει στον αέρα την ΕΟΕ και είναι αποτέλεσμα που δεν έχουμε αυτήν την στιγμή εκπρόσωπο στην ΔΟΕ. Μην πάμε δαιμονοποιώντας τα δικαιώματα της μειοψηφίας να τα υπερκεράσουμε με αφηγήματα περί δήθεν πολιτικοποίησης».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή