Γκεστράνιους: «Εχω δει φετινούς αγώνες των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σίγουρα θα τα πάμε καλά»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ματίας Γκεστράνιους μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας τους για την πρόκληση να κληθεί από την ΚΕΔ και να διευθύνει ένα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος όμως το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

«Είναι μία μεγάλη και φοβερή ευκαιρία και θα την αρπάξω. Πηγαίνω εκεί για να δείξω ότι οι Φινλανδοί διαιτητές είναι πραγματικά καλοί. Σίγουρα θα τα πάμε καλά, σε δύσκολες συνθήκες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο διεθνής Φινλανδός ρέφερι στην ιστοσελίδα “iltasanomat.fi”.

Ο Γκεστράνιους ασφαλώς ρωτήθηκε για το περσινό ντέρμπι και το πώς θα αντιδρούσε ο ίδιος αν έβλεπε έναν παράγοντα ομάδας να εισβάλει στο γήπεδο οπλοφορώντας: «Δεν το έχω σκεφτεί. Αν συμβεί κάτι παρόμοιο, τότε θα μείνουν για λίγο οι ομάδες έξω από τον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια θα κάνω σύσκεψη με τους αρμοδίους του αγώνα για το πώς μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι κι εάν θα συνεχιστεί».

Για το αν του έχει τύχει ποτέ στο παρελθόν ανάλογο περιστατικό, είπε πως:
«Στην αρχή της καριέρα μου σε έναν αγώνα στο Παράινεν υπήρξε ένας γνωστός τοπικός παράγοντας που μπήκε στη μέση του γηπέδου αρνούμενος να φύγει κι έπρεπε να κληθεί η αστυνομία».

Ο Γκεστράνιους ρωτήθηκε και για την παρουσία του σε ευρωπαϊκούς αγώνες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο παρελθόν: «Είχα οριστεί στο παρελθόν σε αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Πέρυσι ήμουν στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ριέκα, ενώ διηύθυνα και δύο αγώνες του ΠΑΟΚ, στο Ντόρτμουντ και το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το παιχνίδι ωστόσο είναι αρκετά διαφορετική γιατί αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί υπάρχουν αρκετά διαφορετικά συστήματα και νοοτροπίες ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους. Πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ»!

Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία του ο Γκεστράνιους είπε πως έχει ήδη ξεκινήσει το σκάουτινγκ: «Έχω ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Wyscout, μέσω της UEFA, μέσω του οποίου μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα παιχνίδια. Θα δω όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Έχω ήδη δει κάποιους».

Τέλος παραδέχθηκε ότι δουλεύει τη φυσική του κατάσταση περίπου 10-13 ώρες την εβδομάδα: «Ναι, απλά η δουλειά μου».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή