Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες με μακεδονική γλώσσα»

Print Friendly, PDF & Email

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα Σκόπια από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου με αντικείμενο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με τη φράση «με τη συμφωνία προστατεύσαμε τη μακεδονική μας ταυτότητα» ξεκίνησε την χθεσινή του ομιλία του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους υποστηρίζοντας ότι «είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος και τη μακεδονική γλώσσα. Με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της ΠΓΔΜ».

«Οι πολίτες πρέπει να είναι περήφανοι και ήρεμοι, καθώς η συμφωνία προστάτευσε τη μακεδονική μας ταυτότητα. Είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος, τη δική μας μακεδονική γλώσσα, με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της «Μακεδονίας»» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά σε «Ευρωπαϊκή Μακεδονία» και όχι Βόρεια Μακεδονία όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι «μπαίνουμε στην Ευρώπη εξίσου με όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Στις 30 Σεπτεμβρίου «φωνάζουμε» για μία «Ευρωπαϊκή «Μακεδονία»», μπαίνουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, αναρτώντας το σχετικό απόσπασμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή