Ζαγοράκης και βουλευτές Θεσσαλονίκης στο πλευρό του ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Δηλώσεις για την τιμωρία του ΠΑΟΚ, έκανε ο άλλοτε αρχηγός και πρόεδρος του “δικεφάλου” και νυν ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος μιλώντας στο Epsilon TV, τόνισε:

«Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει τον τίτλο, είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και όλα θα κριθούν στον αγώνα με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή όπου νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει σίγουρα προβάδισμα καθώς παίζει στην έδρα του.

Δεν νομίζω ότι έχει τελεiώσει κάτι, εκκρεμεί μία έφεση. Πιστεύω θα πρυτανεύσει η λογική και θα δούμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο. Από ό,τι γνωρίζω και φαντάζομαι όλα θα κριθούν στο γήπεδο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδα, ο οποίος σε δελτίο Τύπου, τονίζει:

«Για το θέμα του ΠΑΟΚ, η απαίτηση κάθε φίλαθλου είναι μια: Δικαιοσύνη παντού και αυτή να μην εξαντλείται επιλεκτικά, αγνοώντας σκηνές θεάτρου παραγόντων ή χυδαιότητας παικτών.

H πολιτεία οφείλει να μεριμνά για την οικοδόμηση στέρεων μηχανισμών λειτουργίας των εποπτικών οργάνων όλων των αθλημάτων.

Από την άλλη, η δικαιοσύνη οφείλει να απονέμεται χωρίς διακρίσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα όπως και τις επιπτώσεις της όποιας πράξης εκδηλώνεται στα γήπεδα, μην αγνοώντας παράλληλα το αρχαίο ρητό ‘Άκρον δίκαιον άκρα αδικία’. ​Τα πρωταθλήματα τέλος κερδίζονται στον πράσινο στίβο και όχι με χαρτοπόλεμο».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε:

«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Και κάθε μέρα γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, μέσα από δοκιμασίες, αγωνιστικές -και όχι μόνον. Ο δρόμος προς την τελική δικαίωση, αλλά και αναγνώριση, δεν οδηγεί, απλά και μόνο στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, παρότι όλοι οι αντικειμενικοί κριτές συμφωνούν ότι ο ΠΑΟΚ το αξίζει, εφέτος, και με το παραπάνω.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ πάντοτε υπήρξε ο ενσαρκωτής της ελπίδας όχι μόνον των εκατομμυρίων φίλων και οπαδών του, αλλά και ενός λαού που παλεύει για να κερδίσει στα ίσια αυτά που, πολλές φορές, κέρδισαν άλλοι ακολουθώντας παράπλευρες και σκοτεινές διαδρομές.

Η πολύχρονη και διαρκής παρουσία του στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα έχει μια μοναδική εμβληματική σημασία, αλλά και προοπτική: Να γράφει ιστορία.

Και, βέβαια, αποτελεί μεγάλη αδικία για τη διοίκηση, την ομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, η άψογη συμπεριφορά 30.000 φιλάθλων στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού να αμαυρώνεται από την άμυαλη πράξη ενός και μόνον ατόμου.

Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει από πολλές συμπληγάδες. Θα περάσει κι από αυτές, με σύμμαχο την ψυχραιμία, με πίστη στους θεσμούς, αλλά και στο σύστημα Δικαίου της χώρας. Ο ΠΑΟΚ θα δώσει όλους τους αγώνες που απαιτούνται σε οποιοδήποτε επίπεδο και, έχω την πεποίθηση ότι θα δικαιωθεί».

Τέλος, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ανέφερε:

«Η δικαστική αυτή απόφαση είναι αδύνατον να αφορά τον αγώνα που δεν έγινε. Δεν συνιστά τιμωρία , αλλά εξόντωση.

Δεν τιμωρεί την μεμονωμένη καταδικαστέα πράξη ενός ατόμου, ακυρώνει την πορεία πρωταθλητισμού ενός ολόκληρου χρόνου, ενός ολόκληρου λαού. Για αυτό χαρακτηρίζεται ως ετεροβαρής, ατεκμηρίωτη, άδικη και  τελικά απαράδεκτη εν συνόλω η απόφαση αυτή.

Προκαλεί δίκαια την οργή και την αγανάκτηση των φίλων του ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Απαιτείται από όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Το αγωνιστικό πρόσωπο του  ΠΑΟΚ αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο ότι είναι ήδη Πρωταθλητής στη συνείδηση όλων των φιλάθλων. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να γίνει στο παρασκήνιο,  το πρωτάθλημα θα έλθει στη Θεσσαλονίκη».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή