ΗΠΑ: Ερευνα για τις διαρροές στα ΜΜΕ ετοιμάζει ο Σέσιονς

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς θα ανακοινώσει σύντομα τη διεξαγωγή ερευνών για ενδεχόμενη διαρροή πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας που επικαλούνται αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε μία εποχή που ο Σέσιονς δέχεται έντονη κριτική από τον ίδιο τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το Fox News που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, η ανακοίνωση θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Παρόμοια είναι και η πληροφόρηση της Washington Post.

Στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθεί η δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, από ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ κατηγόρησε προχθές τον Σέσιονς (από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter) ότι δεν κυνήγησε «επιθετικά» όσους δημοσιοποίησαν απόρρητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Τραμπ δεν κρύβει τη δυσθυμία του ούτε για την αυτοεξαίρεση του Σέσιονς από την έρευνα που διεξάγει το FBI, υπό το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και τον ανεξάρτητο ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου, τάχθηκαν με τον Σέσιονς, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ εμφανίζεται ν’ ασκεί πιέσεις μέσω των αναρτήσεων του στο Twitter, αλλά και συνεντεύξεων του, με στόχο την παραίτηση του Σέσιονς.

Στην τελευταία διαρροή από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που έγινε γνωστή την περασμένη Παρασκευή από την εφημερίδα “The Washington Post” υπάρχει εμπλοκή του ίδιου του Σέσιονς.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρθηκε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν επικοινωνία του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ με τους ανωτέρους του, τους οποίους ενημέρωνε ότι είχε συζητήσει με τον Σέσιονς ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και σημαντικά θέματα για την Μόσχα, στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του 2016.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε Αμερικανούς αξιωματούχους που είναι οικείοι με τις εξελίξεις στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις υποκλοπές συνομιλιών που πραγματοποιούν.

Στις αρχές του μήνα, αναφορά των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας, υπογράμμιζε ότι η κυβέρνηση Τραμπ είναι αντιμέτωπη με έναν “ανησυχητικό αριθμό” διαρροών στα ΜΜΕ, προειδοποιώντας ότι η αρνητική αυτή εξέλιξη, αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Παράλληλα, συνέστησε στις αρμόδιες υπηρεσίες να επιταχύνουν την διεξαγωγή ερευνών.

Από την πλευρά του, ο νέος διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ, Άντονι Σκαραμούτσι δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι αναμένει σύντομα την ανακοίνωση από τον Αμερικανό πρόεδρο, ενός σχεδίου για την εξάλειψη των διαρροών πληροφοριών, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν κάποιοι πολιτικά υποκινούμενοι αξιωματούχοι από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, που δεν βοηθούν».

«Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε μία κουλτούρα για τις διαρροές αυτές, όχι μόνο στον Λευκό Οίκο, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τα διάφορα τμήματα προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό», πρόσθεσε ο Σκαρμούτσι.

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ανακαλύπτω τώρα στην ομάδα επικοινωνίας είναι ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη αποφασίζουν για την διαρροή των πληροφοριών και ζητούν από το χαμηλόβαθμο προσωπικό να την πραγματοποιήσει» σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στο Fox News.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή